НАП ни го каза – 189 човека държат богатствата на страната

„То е ясно, че шепа хора държат богатствата на България, но не бяхме осведомени точно колко са.

НАП ни съобщи – 189. Даже няма двеста парчета.

Това са скъпоценните граждани на Републиката, за които властта се загрижи – лично им звъннаха по талифончетата да си сменят личните карти, за ЕГН-тата нищо не казаха.

Останалите пет милиона не са важни. Някой щял да остане без къща? Няма, бе – пуснаха ни нотариуси да обясняват как проверяват всяка сделка и е невъзможно да стане, като че ли не се е случвало никогиш. Даже за всяко пълномощно се свързвали с полицията да проверят аз ли съм, не съм ли аз.

Дрън-дрън – миналата седмица направих пълномощно и седях до помощник-нотариуса, въобще не провери, а на снимката на личната карта мама да стане от гроба няма да ме познае.

Що се касае, че може да останеш без спестявания в банката, и това не е проблем за народонаселението – и без публичното оповестяване на личните данни парите ни изтичат: за това има грижа оня Иванов от КВЕР, бащата на голата цица, който заграбва свинското, и разбира се, самите банки – държат парите на хората без лихви и ги крадат с такси. Над всички тях грее най-големият айдук от Баня.

Важното е, че 189 граждани – най-ценните, гръбнакът на ограбването на България – ще бъдат запазени от лошите. Лошите са сред другите пет милиона…”

Зоя Деянова, публикация във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *