Как Сиела (Смартматик) откраднаха вота. Съучастието на Главчев

Бойко Борисов казал преди време на предизборно мероприятие на ГЕРБ, че властта се дава от Бога. Не е така, властта се дава от Смартматик.

Свързаната с КГБ, Китай и Сорос компания ОТНОВО манипулира изборите ни. Доверениците на диктатора Мадуро ОТНОВО саботираха изборите ни и на практика се произнесоха вместо българския народ.

Как стана това? Ами не виждате ли какво се случи? Това избори ли бяха? В 99 процента от секциите в цялата страна имаше проблеми с машинното гласуване. Прословутите машини (разбирай компютри) на Смартматик печатаха празни, скъсени, неясни разписки, или още по-лошо, въобще не отпечатваха бюлетини (разписки). Или пък печатаха разписки за единия вид избори, а за другия не печатаха.

Печатаха за Европейски парламент, а не печатаха за национален, или обратното, печатаха за национален парламент, но не отпечатваха за Европейски. Машините спираха, окончателно, или някои спираха, а после пак тръгваха. Пълна галимация. Навсякъде: Стара Загора, Пловдив, Варна, Русе, Враца, София, Сливен, Бургас, Габрово. Да изброявам ли повече? Практически навсякъде. Само май от Ямбол не дойде информация, но може просто да не е стигнала до нас.

Това избори ли са? Това нормален процес по подаване на глас ли е? Тук трябва ясно да кажем, че правителството, ръководено от Главчев, НЕ СЕ справи със задачата да осигури спокоен легитимен вот на българските граждани. И е най-естествено те да го бойкотират. Което и направиха.

Не се справихте, господин Главчев, въпреки че се кълняхте. Защо ОТНОВО допуснахте тази галимация, този пълен потрес, тази подигравка с българските граждани? Защо не проверихте достатъчно добре машините? Защо не пуснахте предварителни отчитания, да видите как работят машините? Вече знаехте много добре, че има доста проблеми в миналото. Но въпреки това не го направихте. Разбира се, че българските граждани ще бойкотират.

Вие, като трябва да отидете до магазина, ако знаете, че работи, ще се вдигнете и отидете, дори да е горещо. Защото трябва да ядете. Ако обаче не сте сигурни, че магазинът работи, това ще се колебаете дали да отидете. А ако някой ви каже, че магазинът може и да работи, може и да не работи, ту спира, ту отваря, тогава най-вероятно НЯМА да отидете.

Е, точно това се случи вчера с изборите ни, за ПОРЕДЕН ПЪТ. Смартматик САБОТИРАХА избирателната активност, преди всичко. А именно тези 20-30 процента отгоре гласували решаваха изборите. Смартматик и българският им представител, Сиела Норма, фирмата на ПП-ДБ, за пореден път закопаха България и ни въвличат в несигурност и вероятни поредни избори.

Как така 2020 година, преди да се появят Смартматик, имахме над 50 процента редовно гласуващи, някога стигаше и 60 процента, а сега паднахме до 30? Първо 42, 39, 35, ето сега сме на 30. А ако има следващи избори със същите машини, ще паднем на 25.

Защо се случва това? Ами просто е – РАЗКОЛЕБАВА се доверието в изборния процес. А когато нямаш доверие в нещо, просто не участваш в него, бойкотираш го, както и резонно направиха българските граждани. НЕ ТРЯБВА да виним тях, а хората, политиците ни, псевдо политиците, които допуснаха това да се случи.

Тук визирам почти всички: първо Радев, който бясно крещеше “машините, машините”, после ИТН (да, ИТН, пишете за тях, не ги крийте), те докараха машинното гласуване на България, те гласуваха по тъмна доба да имаме изцяло машинно гласуване, което впоследствие докара и харвардските измамници. Именно така се докопаха до властта, с манипулации.

ПП-ДБ, разбира се, са основните крепители на машинния вот, вероятно имат и финансови интереси, ЦИК не направи нищо смислено по въпроса, а често само задълбочаваше проблемите с безсмислените си нареждания, МЕУ изцяло се провали, не осигури нужните проверки, а сега и Главчев. Всички се провалихте, всички сте виновни за ниската избирателна активност.
И трябва да понесете отговорност.

Предлагам веднага след събирането на новия парламент да се приемат най-неотложни промени в Изборния кодекс, с които машинното гласуване ИЗЦЯЛО да се забрани, а фалшифициращата компания Смартматик не само да се изгони от България, ами и да им се предявят надлежните финансови и други санкции. Сигурен съм, че ги има по договор.

Това избори ли са? Да печаташ вота на хората така, както ти изнася?

 

 

Между другото тук имам една теория, в Америка, например, близката до Смартматик компания Доминион ВИНАГИ прави едно и също, но само в райони, където републиканците имаг превес – машините им се повреждат в началото на изборния ден, поправят ги в течение на няколко часа, което резонно отказва голям брой хора да гласуват. Само в републикански райони. Така демократите изкуствено си осигуряват предимство. А пък не можеш и много да ги обвиниш, ами повредили се машините…

Ако някой има време и ресурси, нека провери тази теория за България, дали не саботират глауването предимно в райони, където техните фаворити (знаете кои са) са се представяли слабо на предни избори, а конкурентите им са силни? Твърде вероятно е да е така. Така изкуствено убиват една значителна част от електората на конкуренцията, по служебен път. Кой ще отиде да гласува, ако НЕ Е сигурен, че вотът му ще бъде отчетен правилно, или че машините може да не работят, създават се опашки, хаос в изборните секции, а нормалните хора не обичат да си губят времето, разбира се, че ще пропуснат да гласуват.

В този смисъл отново призовавам: веднага след събирането на новото НС премахнете от ИК машинното гласуване, изцяло, и не го заменяйте под никаква форма с подобни прототипи. Само тогава България ще излезе от кризата, само тогава. Докато има машини, ще тъпчем на едно място.

По-долу ще ви дам само някои примери за тоталната вреда от машинното гласуване. Някои си мислят, че машините са екзотика, но не е така, на практика Европа е последната останала крепост, навсякъде другаде се гласува с машини под една или друга форма. И навсякъде със същия плачевен резултат. Ето малко факти от последните 1-2 години:

1) Ние се гордеем, че новоизбраната президентка на Мексико Клаудия Шайнбаум имала, видите ли, български корени, но не се споменава, че голяма част от подадените гласове на мексиканските избори са от електронно онлайн гласуване. На предните избори например 40 процента от гласовете са подадени онлайн. Представяте ли си колко много гласове за подмяна? Е, затова Латинска Америка тръгна масово вляво – навсякъде гласуват с машини. И кой провежда онлайн вота в Мексико? Правилно, Смартматик.

2) В Кения вече втора година се водят дела за откраднатите президентски избори, довереникът на Китай Уилиям Руто открадва изборите от дясно настроения Райла Одинга. Одинга подава молба пред върховния им съд за манипулации и нечестно проведен вот, погрешно отчитане, и след като експертите се запознават с наличните материали, се установява, че голяма част от файловете на сървъра са изтрити. Просто липсват.

И въпреки че съда постановява осигуряване на достъп до сървърите с данните, компанията, провеждаща гласуването, отказва. И кой мислите провежда гласуването? Правилно се досетихте, Смартматик. Имали интелектуална собственост, не можело да дадат достъп…

И кое ви е собствеността, бе, броенето на прости числа ли, едно плюс едно равно на две, плюс едно равно на три, плюс едно равно на четири, това ли? Или алгоритмите за криптиране, каквито има безброй безплатни онлайн, това ли? Не са ги измисляли Смартматик, умни хора са ги измисляли.

3) Току-що се проведоха избори и в Южна Африка, там гласуват с хартиени бюлетини, които после се сканират и интерпретират, броят от оптични скенери, важното е, че минават пак през софтуер. Там е тънката част. В нощта на изборния ден за 2 часа сървърите се сриват, необяснимо защо, а после управляващите на Рамафоза, съсипали през последните години Южна Африка, магически се спасяват от по-голямо поражение. Сега бившият президент Зума е подал жалба и ги съди. Навсякъде, където има машинно гласуване, под един или друг вид, само скандали, разправии, съдебни процеси, отлив на хората от урните и резонно съсипване на страните. Навсякъде.

4) Разбрахте ли какво се случи със Смартматик съвсем скоро? В края на миналата година Министерството на правосъдието на САЩ обвинява в корупция по закона за пране на пари четирима висши служители на Смартматик, затова, че са дали 4 милиона долара подкуп на представителя на филипинската избирателна комисия, в замяна на което той им е осигурил обществени поръчки на стойност над 190 милиона долара. Прочетете в интернет, има го дори на сайта на Си Ен Ен, служителят се казва Андрес Баутиста.

Тоест, САЩ налагат санкции на Смартматик, засечени са корупционни парични потоци, а ние НИЩО не знаем за това. Прокуратурата не знае, ДАНС не знае, Главчев не знае. Това нормално ли е? Става дума за националната ни сигурност. И ако Смартматик са многократно доказани корупционери, не искам да си помисля дали не печелят някои обществени поръчки по заобиколен начин, дали не са проникнали дори до Конституционния съд, спомняме си как само с един глас мина машинното гласуване. Просто спекулации, да ме извинят, ако някой се е почувствал засегнат, но това са 4 милиона все пак.

И накрая, отново, ПРЕМАХНЕТЕ машинното гласуване, докато не го направите, България ще се раздира от несигурност и ще върви надолу.

Людмил Цветков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *