Борисов празнува победата на изборите в село Магерово

“Ние не те обичаме, ние те обожаваме” или една триумфална разходка на ГЕРБ в Родопите

 

Лидерът на спечелилата парламентарните избори партия ГЕРБ Бойко Борисов, към който в момента са насочени всички очаквания за сформиране на правителство, избра като своя първа публична поява след вчерашния вот родопското село Магерово.
ГЕРБ е първа политическа сила, защото може да покажем направеното зад нас – да има асфалт, да има училище и детска градина, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на родопското село Магерово, които го посрещнаха със скандирания “Бойко”.
“Как сте, лъвове?”, отговори той.
Очакванията към Борисов са да предложи кабинет, но в понеделник той не коментира темата.
“Те се чудят защо сме първи. Те излизат и едно и също приказват. Само едно и също – моделът “Борисов” бил да хвърля пари от багажника на джипката. Ето тук сме ги хвърлили, ето за тези хора сме ги хвърлили. И само на тези наши партньори, приятели или врагове, каквито искат да се нарекат, тук живеят само мюсюлмани. И те ни обичат повече от всички други и затова тази стратегия е тая. Те искат да живеят като хората – да има асфалт, да има канал, да има училища, да има детска градина. Горе има поп. Ето това сме направили ГЕРБ за тях и затова си ни подкрепят”.
По думите му трикилометровият път на селото бил нещото, което му тежало, че е недовършено.
“Нали помниш какво ви обещах, ще мога да го довърша“, каза лидерът на ГЕРБ.
В изказването си пред местните Борисов се обърна задочно и към политическите си опоненти.
“И само на тези наши партньори, приятели, врагове – каквито искат да са, тук живеят само мюсюлмани. И те ни обичат повече от всички други. Те искат да живеят като хората. Да има асфалт, да има канал, да има вода, да има училище, да има детска градина, горе да има спорт. Ето това сме направили за тях и затова си ни подкрепят. Сега като ви слуша Корнелия Нинова, ще тупне“, каза Борисов.
В Магерово лидерът на ГЕРБ изрази съжаление от липсата на Национална стратегия за развитие на региона.
“Гледайте каква красота! Ей, това са Родопите!“.
“Ние не те обичаме, ние те обожаваме”, отговори един от местните хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *