Ценко Чоков става общинар в Бяла Слатина

Съпругата на скандалния арестант е на балотаж в Галиче

Резил! Въпреки че бе осъден на първа инстанция на 4,5 г. за отвличане, палеж и побой, бившият кмет на врачанското с. Галиче влиза в Общинския съвет в Бяла Слатина.

Чоков не успя да се пребори да стане кмет на града, но все пак влиза в управата като старейшина през мандат 2019-2023 г., научи BulNews.bg.

Чоков бе водач на листата на местна коалиция „Новото време“. Те са успели да внедрят четирима свои представители в малкия парламент в Бяла Слатина. Освен Чоков, останалите са Емил Димитров, Цветелина Василева и Шибил Кирилов.

Пълно мнозинство обаче ще има в общинския съвет политическа партия ГЕРБ. Резултатите показват, че те ще разполагат с 12 общински съветника. Това са Александър Алексиев, Ангел Ангелов, Боряна Петкова, Валя Василева, Веселка Борисова, Ива Йотова, Николай Николов, Петьо Шишков, Ралица Илкова, Саша Стаменов, Светлина Берова и Стефан Терзийски.

„БСП за България” също получава 4 места в съвета. Членовете на групата на червените ще са Бойко Богданов, Борислав Попов, Найден Маринов и Стела Маринова.

ВОЛЯ запълва последния стол в белослатинския местен парламент. Техен представител ще бъде Петър Петров.

Ценко Чоков се бори и да не губи позициите си в родното Галиче. Идната неделя неговата съпруга Цветелина Нелова ще се яви на балотаж за кметското място. Тя ще трябва да пребори действащия управник Страхил Стоянов, който оглави селцето след задържането на Чоков.

Селският бабаит е на свобода от 1 октомври срещу гаранция от 200 000 лева. Делото срещу него и групата му е на втора инстанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *