Със скандал Волен Сидеров напусна парламента, за да стане общински съветник

В последния си ден като депутат лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отново се опита да направи скандал в Народното събрание. Сидеров, който в предизборната си кампания за кмет на София подаде оставка като депутат, бе освободен със 149 гласа „за“, 9 „против“ и 8 „въздържал се“.

Депутати от „Атака“ възразиха, че председателстващият парламента Емил Христов от ГЕРБ не е провел дебат, а в кулоарите Сидеров обяви, че Народното събрание е придобило антибългарски характер – подкрепило сделката за купуването на изтребители F-16 и предстояло да даде разрешение за противоракетни системи на НАТО срещу Русия.

Лидерът на „Атака“ обвини ГЕРБ, че е участвала в политическата разправа на другите формации от „Обединените патриоти“, които през лятото го изключиха от парламентарната група. Той обаче не каза дали ще продължи да подкрепя управлението, а отвърна: „Питайте ГЕРБ?“. По-късно председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова му се извини, че не са му дали думата да се изкаже преди гласуването на оставката му.

Волен Сидеров обяви, че напуска с чест и достойнство, и потвърди, че ще стане общински съветник в София. Следващата му задача – да разкрива далаверите в общината. На негово място в Народното събрание трябва да влезе Мария Цветкова от ВМРО.

Парламентът освободи и Лиляна Павлова от ГЕРБ, която ще стане вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка. Народното събрание днес работи само 42 минути, в които реши да излезе във ваканция до провеждане на балотажа за местните избори. Комисиите обаче ще заседават.

Преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че след изборите социалистите ще внесат промени в Изборния кодекс за въвеждане на машинно гласуване, тъй като 15% от бюлетините били невалидни. Тя отново повтори тезата си, че ГЕРБ е контролирала изборите и чрез страховете на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *