Хлябът – най-смъртоносната храна в съвременния живот

При производството на термофилна мая за хлебни изделия се използват много смъртоносни токсични вещества

Хлябът е една от храните, познати на човека от най-дълбока древност. Хората правят и консумират хляб още от неолитната ера. Учените смятат, че първият хляб, направен от житно зърно/стрито с камък/ смесено с вода и изпечен на огъня, е от около десет хиляди години преди Христа. Съвременният хляб обаче съдържа ужасно много подобрители, консерванти и емулгатори, които рядко са описани на етиката, а всеки от нас доброволно ги поема в организма си. Те са изключително вредни за човешкото здраве. Нека поговорим за опасностите от хлебните изделия, особено тези, съдържащи термофилна мая, предава Труд.

При производството на термофилна мая за хлебни изделия се използват много смъртоносни токсични вещества. Сред тях са хлор, амоняк, сярна киселина, белина, амониев сулфат, карбамид, строителна вар, формалин, солна киселина и много други отрови!

Дрождите причиняват ферментация в човешкото тяло.
Самата ферментация спира регенерацията на клетките и ускорява стареенето на организма. Проучванията върху животни показват, че плъхове и мишки умират 2-3 пъти по-бързо, когато се хранят с дрожди.

Орехите са истинския хляб за човека.
Те са по-засищащи и по-здравословни от обикновения хляб и се усвояват по-добре. Известният руски биолог и селекционер Иван Мичурин нарича ядките „хлябът на бъдещето“.

Термофилни дрожди
Термофилните дрожди, които влизат в състава на хлебните изделия, се получават по химичен път – те не съществуват в природата!

Въздействие върху имунната система
В рамките на 15 минути след като човек изяде 100 грама рафинирани въглехидрати (хляб, чипс, захар, бисквити), функцията на защитната имунна система на човека отслабва с повече от 90%.

Термофилните дрожди доказано причиняват опасни заболявания.
Термофилната мая, от която се произвеждат хлебни изделия, причинява растеж на ракови тумори. Френският учен Етиен Волф успява експериментално да култивира ракови тумори, които нарастват три пъти за 2-3 седмици, само като ги постави в разтвор с ферментиращ екстракт от дрожди. Всички продукти от химически дрождите стимулират растежа на раковите клетки.

Хлябът подкиселява човешкия организъм
Използването на продукти на основата на термофилни дрожди е основната причина за наднормено тегло или пълнота при хората. Хлябът е смъртоносен продукт за човешкото здраве. Подувайки се от чревните сокове, той подкиселява вътрешната среда на тялото, превръщайки се в буци глина, полепващи по стените на червата. Постепенно те прерастват в лигавичните и субмукозните слоеве на червата и човек става дебел.

Защо крият опасността от хляба
Експериментите на учени, които пишат истината за химическите дрождите често не се рекламират пред широката общественост, тъй като корпорациите печелят пари от продажбата на вредни продукти.

9 Хлебна токсичност

Токсичен протеин от дрожди действа върху плазмените мембрани, повишавайки тяхната пропускливост за патогени и вируси. При печене на хляб маята не се унищожава, а се съхранява в глутенови капсули. Веднъж попаднали в тялото, те започват своята разрушителна дейност.

Когато дрождите се възпроизвеждат, се образуват аскоспори, които, намирайки се в нашия храносмилателен тракт и след това попадайки в кръвта, разрушават клетъчните мембрани, допринасяйки за онкологични заболявания.

Заключенията на учените за опасностите от хляба
Според заключението на академик Ф. Углов, компонентите на дрождите, попаднали в храната, провокират производството на допълнително количество етанол в организма. Възможно е това да е един от факторите, които съкращават човешкия живот. В И. Гринев обръща внимание на факта, че в САЩ, Швеция и други страни хлябът без мая е станал обичаен и се препоръчва като едно от средствата за профилактика и лечение на рак.

Учените Кацузо Ниши, Пол Брег, лекарят Хърбърт Шелтън и видният лекар Галина Шаталова твърдят, че хлябът е отровна храна, която води до много болести!

„Особено вреден е хлябът с мая. Галина Сергеевна го смята за най-вредния масов продукт, отговорен за влошаването на човешкото здраве. Според моя опит съм съгласен с нея. (Н. И. Курдюмов „Искаме ли здраве?“)

Изключителен хигиенист Г. Шелтън нарича хляба „едно от големите проклятия на съвременния живот“, тъй като порочното желание за временно удоволствие от коричка хляб неусетно ни доближава до смъртта.“

Хлябът е отрова
Всички храни, които съдържат термофилни дрожди (крекери, бисквити, хляб, кифлички) са токсични за кръвта, ускоряват стареенето! Развива се ацидоза, която се насърчава от отделените по време на алкохолната ферментация ацеталдехид и оцетна киселина, които са краен продукт от превръщането на токсичния алкохол. По време на периода на хранене на дете с кефир, етанолът от кефир се добавя към етанола на кърмата. От гледна точка на възрастен мъжки еквивалент, това е равносилно на дневната консумация на водка от чаша до цяла кана или повече.

Трябва да промените отношението си към хляба
Човек, който безсмислено харчи пари за продукти с термофилна мая, няма и капка самолюбие. Мъдрите хора отдавна купуват хляб без мая, приготвят чабати, пита хляб, лаваш или ядат ориз, елда и ядки вместо хляб.

Използването на отровни дрожди е основната причина за хронично гладуване на клетките на човешкото тяло! Именно заради маята хората ядат много и не могат да се наситят! Лесно е да промените всеки лош навик за една седмица, ако направите план и ново хранително меню, създадете нов добър навик и го повтаряте всеки нов ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *