Улични боеве в Киев, има ранени деца, крилата ракета удари жилищен блок (видео)

Русия ограничава фейсбук на своя територия

За улични боеве в Киев съобщават информационни агенции. bTV обяви, че има 35 ранени в украинската столица – сред тях и деца. Специалните пратеници на медията цитират кмета на Киев Виталий Кличко.

Има информация и че жилищен блок в Киев е бил уцелен от крилата ракета, като засега не се съобщава за загинали, но тече спасителна операция.

Русия пък ограничава фейсбук на своя територия.

В мрежата се разпространява видео с ударения от ракета блок в Киев:

Няма да сложим оръжие

Още в петък украинският държавен глава предупреди, че се очаква тежка нощ в Киев и опит на руснаците да превземат града. Според агенция „Ройтерс“ в столицата се чува непрекъсната засилена артилерийска стрелба. Градът е атакуван и с ракети. Украинската армия съобщи за тежки боеве югозападно от града до въздушната база във Василкив, която е атакувана от парашутисти. БТА съобщава, че е отблъсната руска атака по една от позициите на основната пътна артерия в Киев – „Проспекта на победата“.

Има боеве близо до южните украински градове Херсон, Николаев и Одеса, съобщи Михайло Подоляк, съветник на украинския президент. Според него към момента няма шанс Мариопул да бъде превзет. Съобщава се и за стрелба в центъра на Киев близо до сградата на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *