Том Ханкс и жена му Маргарита вече са гърци

Бащата на съпругата на актьора е роден в южната съседка, израства в Смолянско

 

Холивудската звезда Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън вече са гръцки граждани. Те получиха новите си паспорти лично от премиера Кириакос Мицотакис и съпругата му Марева, съобщава в. „Катимерини“.

Мицотакис публикува в профила си в Инстаграм снимка с Ханкс и Уилсън, които се хвалят с новите си документи. „Рита Уилсън и Том Ханкс вече са горди гръцки граждани“, написа под снимката премиерът.

Срещата се е състояла на остров Парос. Уилсън, която е с частично гръцки корени, и Ханкс отдавна имат къща на съседния остров Антипарос.

Истинското име на Уилсън е Маргарита Ибрахимова. Тя е родена в Лос Анджелис, но нейният баща, Хасан Халилов Ибрахимов, е роден в с. Брещене, Ксантийско в Гърция. Той обаче израства в Смолянско, където семейството му се мести през 1927 г. След Втората световна война Ибрахимов емигрира в САЩ, където се жени за гъркинята Дороти. Тя е родена в село Сотире, област Аргирокастро в Албания, откъдето семейството ѝ емигрира в Гърция, а оттам в САЩ.

Според публикации в медиите през 2011 г. Рита Уилсън е посетила Северна Гърция и България, за да открие своите корени по бащина линия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *