Спецакция срещу Настимир Ананиев от ПП-ДБ!

Има засилено полицейско присъствие пред два офиса в София. И на двата адреса има полиция и жандармерия, съобщи бТВ като цитира свои източници.

По информация на телевизията се проверяват офиси, свързани с депутата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Настимир Ананиев.

Акцията е по европейска заповед за разследване, твърдят източници на бТВ. От МВР засега не потвърждават информацията.

Според Тихомир Василев, бивш близък приятел на Настимир Ананиев, на бул. „Стамболийски“ 84 се намира офис на счетоводна фирма, свързана с депутата от ППДБ, която обслужва белгийски фирми за транспорт и логистика.

Настимир Ананиев е бил управител на фирмата, но сега вероятно е прехвърлена на съпругата му или тъста му. Имал е проблеми с данъчните с тази фирма.

Освен това депутатът от ППДБ е ръководил и друга фирма, специализирана в професионалното почистване и поддръжка на сградата на бул. „Стамоболийски“ 84. Проверка в регистрите показва, че на същият адрес се помещават и други фирми, свързани с народния представител, включително и общото им дружество с боса на Нексо Антони Тренчев.

Още няколко фирми, в които участие е имал Ананиев, а сега са прехвърлени на съпругата или баща му, се помещават на същия адрес.

На ул. „Парчевич“ 41 пък е ситуирано дружеството „Берис Рикрутмънт“ ЕООД, в което депутатът от ППДБ е бил съсобственик заедно с Бйорн Хенри М Хосенс, който в момента се води едноличен собственик на капитала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *