Препраният Бойко Борисов проповядва морал срещу трупането на пачки

Лидерът на ГЕРБ с нова мощна атака срещу ПП-ДБ и Асен Василев

Парламентарната сряда започна в кулоарите с мощна атака от Бойко Борисов срещу ПП-ДБ и конкретно Асен Василев. И то каква! – с хъс, бисери и манипулации, характерни за премиерските му периоди, в които ръсеше безчет умотворения, без да му се възрази насреща. Повод стана вчерашното изявление на новия служебен финансов министър Людмила Петкова, че 3 млрд. лв. от фискалния резерв се губят. „Който пачки вади, от пачки умира!“, бе само едно от излиянията на Борисов пред журналисти, визирайки и снимките от скандала с Живко Коцев. Следва да се припомни – сам лидерът на ГЕРБ бе герой от скандал със снимки, кюлчета и чекмеджета. „Оказа се, че са фалшиви. Оказа се, че такива банкноти няма“, каза днес Борисов за собствените си снимки. И добави, че скандалът днес бил „по-друг“.

С какво обаче е „по-друг“, към момента не е ясно. Няма потвърждение, че кадрите с Коцев с автентични. В същото време при Борисов нищо не бе доказано докрай. Прокуратурата прекрати делото, но това стана в периода сглобката, тоест на тотално препиране на Борисов – на фона на това той днес си позволява да проповядва морал.

„Когато свикнеш да живееш в безнаказаност, в безкритичност, свикнеш да живееш, че всичко ти е простено – имаме проблем“. Това бе друго умотворение на Борисов, който, докато управляваше държавата, ползва възможно най-висок институционален и медиен комфорт. И още от него днес: „Който нож вади, от нож умира. Вола рие – на гърба му пада“.

„Парите ги няма. Няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд, а те са 6“, каза още Борисов. И поздрави Петкова, че оставила Румен Спецов, защото иначе „с мощната медийна подкрепа“ ПП-ДБ щели да опишат случващото се като чистка. Всъщност, истината е, че не друг, а именно Борисов и сега се ползва с най-мощната медийна подкрепа. А кой точно управляваше с ПП-ДБ досега, след като са толкова черни? – той, естествено.

Колкото да финансовото състояние на държавата – дискусиите тепърва ще се разгарят. Но с акцията си Борисов днес показа едно – връща се в ролята на съдник от последна инстанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *