Професионален боец е участвал в побоя срещу македонския българин в Охрид

Професионален състезател по източни бойни изкуства е един от участниците в нападението срещу секретаря на българския културен клуб “Борис III“ Християн Пендиков, съобщи БГНЕС.

Пендиков бе нападнат и пребит на 19 януари, а ден по-късно българското правителство изпрати правителствения самолет, за да го транспортира за лечение в София.

Единият от заподозрените за побоя е Илия Спасевски, койтое професионален състезател по жиу жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид “Кун-су-то“. Спасевски участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

От ударите Християн Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той също така е с тежки наранявания по главатаи е настанен за лечение във ВМА, където му предстоят хирургически интервенции.

В събота българският главен прокурор Иван Гешев съобщи, че се е свързал със своя македонски колега, който го е уверил, че случаят се разследва активно. Има няколко арестувани във връзка с нападението.

В петък Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи, че около 22:30 ч. в полицията в Охрид е съобщено за физическо посегателство срещу Пендиков, което извършено от трима души с инициали С.К., С.К. и И.С.. Всички заподозрени са от Охрид.

Пред македонската полиция Пендиков е съобшил, че е бил нападнат от С. К. в заведение, намиращо се на кей „Македония“ в Охрид, а след това отново и извън обекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *