Протест пред къщата на Борисов. Той се оплака, че му плашат децата

Протестно автошествие тръгна от София до къщата на Бойко Борисов в Банкя. Целта на акцията бе да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов. Сред участниците бяха майките на деца с увреждания от инициативата “Системата ни убива”. Реч пред къщата на Борисов държа бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Докато недоволните вяха знамена и скандираха „оставка“, самият премиер бе на поредната си обиколка из страната. Той нагледа пречиствателни станции край р. Тунджа в Ямбол и Елхово. И не пропусна да коментира протестиращите. Оплака се, че вътре в къщата „децата реват“, а след това призова „да оставят на мира“ и сина на президента, чието име се завъртя като участвал в купон с други младежи в София.

„Момчето на Радев го познавам. То е редко готино момче – симпатяга, спортист, красив, умен…оставете го на мира. Не ви ли е срам да правите така с децата?! Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На тая вързаст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира“, отсече Борисов в поредното видео, което се предаваше директно във Фейсбук.

Преди това той обясни, че децата и внуците „реват у нас“. „Те отишли, шпицкомандите на Мая, Радев и подобни политици…“, каза премиерът. И продължи: „Ще им ги пратя на снимка бебетата как реват. На снимки ще им ги пратя и да ги питам: „Демократи ли сте вие, бе?! Върховенство на закона ли е това, бе?! Какво искате вие?! Провокации, да се бият хората ли искате?!“ Докато им правиме това“, ядоса се Борисов и показа новата пречиствателна станция на Елхово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *