Момче почина при токов удар от улична шахта в София

16-годишен младеж почина в София, поразен от токов удар от уличен стълб на бул. „Иван Гешов“. По предварителни данни инцидентът е предизвикан от неправилно извършено захранване на частен обект в близост, съобщиха по-късно от Столична община.

В 12:45 часа в „Спешна помощ“ е получен сигнал за момче в безпомощно състояние в района на пешеходната пътека пред болница „Св. Иван Рилски“.

По първоначална информация, младежът се подпрял на необезопасен уличен стълб на бул. „Иван Гешов“. Последвал токов удар, в резултат на който младежът почти моментално останал без сърдечна дейност.

По информация на говорителя на Спешна помощ Катя Сунгарска, линейката е била на място на третата минута и момчето е откарано в най-близката противошокова зала – тази на ВМА, но лекарите не са успели да го спасят.

Според съобщението на МВР, причината вероятно е „съприкосновение с високо напрежение“.

Впоследствие пресцентърът на Столична община информира, че по предварителни данни фаталният инцидент е предизвикан след като заради „оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар“.

Криминалисти и експерти продължават работа, като се изясняват обстоятелствата, довели до инцидента, допълват от Столична община. В съобщението не се уточнява за кой частен обект става дума и каква е отговорността на ЧЕЗ по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *