Президентът в отговор на Борисов за сина си: Това е театър за наивници. Знам откъде идват атаките

Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до нуждаещите се, смята държавният глава

 

„Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води.“

Така президентът Румен Радев отговори на думите на премиера Бойко Борисов, който вчера призова да спре атаката към сина на държавния глава, който участва в нерегламентиран купон по време на пандемията. Борисов нарече наследника на Радев „рядко готино момче“.

Радев участва днес в ритуала по зарязване на лозята в опитната станция на Института по лозарство и винарство в Плевен.

„Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката на министър-председателя. Те протестират под прозорците на властта, но там няма никой“, заяви Радев.

Според него разпадането на коалиции и образуването на нови в навечерието на изборите е естествен процес. Радев очаква доста фрагментиран парламент, но уточни, че трябва да се направи най-правилният избор. „Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре, или зле ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре, така че да се отстоява националният интерес“, посочи Радев.

Президентът коментира и противоепидемичните мерки срещу коронавируса и помощта за бизнеса.

„Категорично има ощетени бизнеси. Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до нуждаещите се“, смята държавният глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *