Освиркаха Борисов във Варна: „Оставка“,  „Коя е Мата Хари „

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат във Варна с викове „Оставка“,  „Коя е Мата Хари “ и призиви да отиде да види авариралата отново тръба за отпадни води във Варненското езеро, както и „кокошкарника „на Марешки в Морската градина.

Група протестиращи чакаха Борисов пред новия храм „Св. Прокопий Варненски“, който премиерът посети набързо с финансовия министър и кмета Иван Портинх, за да получат високи епархийски отличия.

Борисов пристигна във Варна на 14 февруари следобед след обиколката си в Исперих, Разград и Добричко, откъдето срещите и изявите му бяха предавани на живо във Фейсбук страницата му – предпочитан от премиера начин за комуникация, вместо срещи с журналисти и изненадващи въпроси.

Борисов бе причакан от протестиращите на улицата пред храма. От любителско видео, публикувано във Фейсбук, се чува как виковете „Оставка“ са заглушени от звън на църковни камбани.

И докато недоволстващите отвън отправят реторични въпроси към премиера за пачките евро в чекмеджето му, за мистериозната „Мата Хари“, която той обвини за тях, за безобразието със замърсяването на Варненското езеро и пр., Борисов е посрещнат вътре в храма като тачен „човек на църквата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *