Копейкин живеел в бедност, баща му дарявал кръв, за да му носи шоколад…

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов разчувства симпатизантите си с драматична фейсбук изповед за бедността и трудните времена, в които е израснал. По случай Деня на християнското семейство политикът открехна завесата на личния си живот и сподели, че е станал кръводарител, а благородният акт го върнал в детството му.

„По принцип от години съм редовен кръводарител и не това е, което искам да споделя. Вчера покрай празника си спомних нещо от детските си години. В началото на деветдесетте в страната ни имаше огромен недостиг на стоки и храни. Майка ми беше съкратена от работа и безработна и баща ми издържаше цялото семейство. Хранехме се основно постно. Един ден обаче, когато се прибрахме от училище със сестра ми, заварихме на масата сложени доста хубави храни, имаше даже и шоколади. Без да се замислим, седнахме и ги ометохме, а майка и татко ни гледаха и ни се радваха. Едва след като се нахранихме, видяхме, че за тях нямаше нищо. Това е положението – всички деца са егоисти и ние не бяхме по-различни. Мен обаче ме загриза съвестта и попитах защо за тях няма такава храна. Тогава майка ми каза, че баща ми е ходил да дарява кръв и са му дали пакет със силна и питателна храна за по-бързо възстановяване на кръвта. Той обаче разделил храната между децата си.

Двамата с майка дори не я опитаха каква е на вкус. Помня този ден като вчера. За мен това беше нагледният пример за това как родителите буквално късат от залъка си, та и от тялото си дори, за децата си. Надявам се и аз на свой ред да съм научил децата си поне на половината от това, на което родителите ми научиха мен. Дано един ден да не ме съдят много строго, ако, докато газейки из калното блато на българската политика, съм пропуснал да им дам нещо от това, което всеки един родител е длъжен да даде на своите наследници“, написа във фейсбук Костадинов и сподели своя снимка, на която е с бинтована ръка.

43-годишният политик, родом от Варна, произлиза от средностатистическо семейство, а родителите му предпочитат да са анонимни, макар синът им редовно да е в епицентъра на скандала. За пръв той показа баща си Тодор Костадинов през 2019 г., когато се опита да щурмува кметския пост в морската ни столица. Тогава в публикация в социалните мрежи лидерът на „Възраждане“ разкри лични подробности за родителите си. „Баща ми работи в корабостроителен завод. Да, татко е заварчик и аз се гордея с това. Малко хора вярват, че синът на мъж с професия заварчик и жена, работеща като чистачка, може да е кандидат за кмет. Това са професиите на моите родители. Това са хората, които ме създадоха и възпитаха в любов към българските традиции и почит към Родината“, призна преди време Костадинов. Самият той е баща на син и дъщеря от съпругата си Велина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *