Комичният Максим Генчев оценява Малкович: За театър не е нещо особено. Няма да го наема, не говори български

Режисьорът, създал силно критикувания филм „Ботев“ – Максим Генчев, на свой ред отправи критики към американския актьор Джон Малкович, който идва в България, за да участва в спектакъла „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър „Иван Вазов“.

Продажбата на билетите започна в сряда, а цените са в диапазон от 50 до 400 лв, като са разделени в 8 категории. Високите цени на билетите предизвикаха разгорещени дебати в социалните мрежи.

Под вчерашна публикация на „Площад Славейков“ във Фейсбук за предстоящите спектакли с участието на Малкович режисьорът Генчев коментира:

„Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла!!! Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани очи) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нещо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава!!!“

„Интересно, ако Джон Малкович гледа ваш филм, каква ли оценка ще даде?“, пита го потребител на социалната мрежа. „Той е актьор. Вероятно ще ме четка, за да го наема. Майтапя се, няма да го наема, не говори български!“, отговаря му Генчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *