Илиян Радулов на 1/4-финал

Българинът с историческо представяне на „Аустрелиън Оупън“

 

Илиян Радулов се класира за 1/4-финал на юношеския „Аустрелиън Оупън“. Младият българин победи Оливер Оякяр (Ест) със 7:5, 6:3 за 72 мин. и записа най-доброто си представяне на турнир от Големия шлем.

В Мелбърн нашият е втори поставен в основната схема, а за място на 1/2-финалите ще излезе срещу Лернър Тен (САЩ), 770-и в световната ранглиста за мъже.

Първият сет с Оякяр се развиваше равностойно, преди да дойде критичният девети гейм, в който Радулов изоставаше с 15:40 на свой сервис и трябваше да спасява два брейкбола. Българинът се справи, поведе с 5:4 и от своя страна имаше сетбол в следващия гейм, който обаче не успя да реализира.

Той пропиля още два шанса да затвори сета два гейма по-късно, но успя да реализира четвъртата си възможност и взе първата част със 7:5.

Втората бе далеч по-спокойна за родния тенисист, който поведе след ранен пробив и с 6:3 си осигури място сред най-добрите осем.

Другите ни двама представители на тази фаза приключиха участието си. Адрияно Дженев загуби от третия поставен в схемата – Александър Блокс (Бел), с 2:6, 2:6. Росица Денчева загуби с 5:7, 5:7 от фаворитката за трофея и седма поставена Мира Андреева (Рус), която има 4 спечелени трофея при жените.

При мъжете Новак Джокович (Сърб, №5) разби и Андрей Рубльов (Рус, №6) с 6:1, 6:2, 6:4. В американския сблъсък Томи Пол (№35) сломи младока Бен Шелтън (№89) със 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4. В другия 1/2-финал ще спорят Карен Хачанов (Рус, №20) и Стефанос Циципас (Гър, №4).

При дамите за място на финала излизат Елена Рибакина (Каз, №25) и Виктория Азаренка (Блрс, №24), както и Арина Сабаленка (Блрс, №5) и Магда Линет (Пол, №45).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *