Шефове на Барселона наричали Меси „хормонално джудже“ и „канален плъх“

„ЕlPeriodico.com“ публикува нова порция унизителни разкрития за комуникацията между шефовете в Барселона по време на предишния президент – Хосеп Мария Бартомеу. В съобщения в група в WhatsApp и в мейли Лионел Меси е наречен „хормонално джудже“ и „канален плъх“ от няколко високопоставени хора от предишното управление на „Камп Ноу“. Съобщенията са от 31 януари 2021 г. – деня, в който „Ел Мундо“ публикува част от договора на Меси. В едно от тях бившият ръководител на правния отдел на „Барселона“– Роман Гомес Понти, нарича аржентинеца „канален плъх“, като го обвинява в установяване на „трансферна диктатура“ на „Камп Ноу“, пише Gong.bg.

На 22 март 2020 г. в 12:10 ч. местно време Гомес Понти пише дълъг имейл до Бартомеу, с копие до Грау, в който предлага да се намалят заплатите като „радикални мерки“ в началото на пандемията от Covid-19, както и да се уволнят играчи, но добавя, че „няма да е лоша идея да се публикуват договорите за милиони долари на първия отбор, за да могат хората публично да ги отрекат“.

10 месеца по-късно „Mundo Deportivo“ публикува договора на Меси със заглавието „Договорът на Лионел Меси, който разруши Барселона“. След това е публикуван и този на Пике.

Още в деня на публикуването на договора на Меси някои клубни мениджъри се опитват да разберат какво се случва. „Питат ли ви за договора на Меси?“, пита Грау Панчо Шрьодер, тогавашния финансов директор на клуба. А Гомес Понти добавя скандално, обръщайки се към Бартомеу: „Барто, наистина, не можеш да бъдеш толкова добър човек с този канален плъх (Меси). Клубът му даде всичко и той се посвети на отбелязването на трансферна диктатура“.

Гомес Понти отива дори по-далеч в отношението си към Меси. Според него аржентинецът е поискал от ръководството неговата заплата и тази на Луис Суарес да не бъдат намалявани, докато възнагражденията на всички останали в клуба могат да бъдат орязани.

„Писнало ни е от изнудването и грубостта на това хормонално джудже към всички нас, които работим в клуба. Той дължи живота си на „Барселона“. Дано марширува между безразличието на хората, което е най-лошото, което може да му се случи“, пише още Понти в разкритите съобщения до бившия президент Бартомеу и други бивши шефове на „Барселона“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *