„Топлофикация – Враца“: Осигуряването на качествена и надеждна услуга е ключът към успеха

Стартирахме единен национален телефонен номер 0700 89 032, за да сме по-гъвкави и полезни на нашите клиенти, казва инж Радослав Михайлов

-Инж. Михайлов, къде според вас е ключът към успеха на топлофикациите в България.

Смятам, че осигуряването на качествена и надеждна услуга е ключът към успеха. Доверието, което ни гласуват клиентите, е доказателство, че са доволни от услугата.

-Кои са най-важните етапи в развитието на „Топлофикация Враца“ ЕАД?

Дружеството е създадено през 1968 година, като приемник на индустриалната котелна централа “Градска”. По това време топлоцентралата е снабдявала с промишлена пара текстилния комбинат “Вратица” и другите предприятия в Източно индустриалната зона на града. През следващите години предприятието е развивало своята топлофикационна мрежа, обхващайки 60% от сградите в града. В средата на 90-те години е извършена подмяна на горивната база от мазут на природен газ на отоплителните централи „Градска” и „Младост”, които се превръщат в основни топлоизточници.

През 2004г. дружеството е приватизирано и тогава се разработва и прилага проект за повишаване на енергийната му и икономическата ефективност. През 2013г. заработи инсталация за изгаряне на биомаса с топлинна мощност 5мв.

-Какво да очакваме оттук нататък от „Топлофикация Враца“ ЕАД?

Сериозна работа. Целим да сме по-бързи, по-точни и по-гъвкави, за да отговорим на променящите се условия в сектора ни. Обещахме на жителите на град Враца, че ще положим максимални усилия за подобряване и модернизиране на предлаганите от нас услуги и стриктно го спазваме.

-А за клиентите по-специално?

Подобряване на комуникацията с тях. Стартирахме единен национален телефонен номер 0700 89 032, за да сме по-гъвкави и полезни на нашите клиенти.

Наскоро пуснахме анкета, за да научим какви са очаквания на нашите битови абонати към услугите ни. Искаме да разберем какви са потребностите им и да се опитаме да ги задоволим в максимална степен.

-Има ли според Вас рецепта за успех във времена на промени и на моменти доста кризисни ситуации в бранша?

Добър въпрос, но който смята, че може да даде верния отговор, заслужава награда. Според мен всичко се корени в организацията на работата, в доброто функциониране на всички звена, следването на общи цели от всички и добрата вътрешна и външна комуникация. „Топлофикация Враца“ ЕАД ще продължи да работи усърдно всеки ден, за да осигури качествена и достатъчно евтина услуга на своите абонати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *