Сидеров опита да нахлуе в “Арена Армеец”, полицията не му позволи

Политикът се усъмни, че това може да не са служители на МВР, които са си купили униформи от пазара

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров отново предизвика скандал. Малко след 22 часа кандидатът за кмет на София, който според първите резултати събира едва около 2% подкрепа, опита да влезе в зала “Арена Армеец”, където членове на избирателните комисии носят изборните книжа. Униформени полицаи обаче му попречиха да нахлуе вътре, тъй като няма право да бъде в залата. Това доведе до напрежение.

Депутатът пристигна заедно с няколко свои съпартийци, сред които Десислав Чуколов, саморъчно вдигна бариерите и влезе на паркинга на залата, като каза, че има право да следи изборния процес, въпреки че не е член на СИК, предаде “Фокус”. Той заяви, че никой няма право да го спира да влезе в зала “Арена Армеец”. И обясни пред събралите се журналисти, че е дошъл след сигнал на кандидат-кмета на партия “Атака” за район “Люлин”, който не бил допуснат до ОИК и след това подал сигнал към щаба си.

“Като кандидати имаме право да присъстваме в зала “Арена Армеец”, където се събират протоколите, за да проверим дали се готвят машинации. Аз не съм сигурен, че това са полицаи, между другото, защото те може да са облекли някакви униформи, които да са купили от пазара”, каза Сидеров.

И попита служителите на МВР:

“Вие чувствате ли, че е много смешно това – стоите тук и ни спирате. Какво ще стане ако влезем?”.

Политикът обвини и медиите, че са срещу него и призова да попитат “защо стоят тези полицаи тука”, цитира го bTV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *