Симпатизантите на ДБ стигнаха дъното, обвиняват Бонев за провала си

Поддръжниците на ДБ едновременно против Бонев, „за”  Манолова, Игнатов с абсурден пост, достоен за „ Златна малинка”

Първи тур на местните избори приключи. Според екзитпола кандидатът на Демократична България има 13,7% подкрепа, а кандидатът на „Спаси София” Борис Бонев с един процент повече.  Резултатът хвърли в паника градската  десница, именуваща се Демократична България. Симпатизантите им не могат да си намерят място от гняв, че  Борис Бонев САМ направи резултат,  достоен за уважение!  Но вместо да се вгледат в собствените си грешки, започнаха да търсят вината в…Борис Бонев.
 В клуба на дабъли & десебари са абонирани до живот за всички възможни политически грешки, но все им се виждат малко.  Затова веднага започнаха да точат  корите и за следващата: как да откажат от себе си още повече избиратели на бъдещите парламентарни избори.  Колкото и да не им се вярва, и след още няколко избори  симпатизантите им с по-широка кройка пак ще се чудят: защо се пишат демократи като червеното избива и от порите на кожата им?!
 Отгледаният от ЦК на БКП  и днешен върл демократ проф. Евгени Дайнов вече намеква за подкрепа за Мая Манолова за втори тур с нескопосан пост на селски диалект, в който иронизира  изказване на Борисов.
Както се казва – кръвта вода не става!
Агентът на ДС Илиян Василев също, все още индиректно, започва кампания в подкрепа на Манолова. И вместо да направи анализ на грешките на набедения за политик Христо Иванов, агентът се  фиксира върху финансирането на кампанията на Бонев.
 „Беше ясно, че Борис Бонев е финансиран далеч над даренията, които са публикувани на страницата и то от хора близки до властта. Напълно е възможно те сами да са си финансирали кампанията. Може и да са естествено богати. Винаги могат да кажат, че всички до един са доброволци. В продължение на много месеци. Всичко става.Задачата му е изпълнена – отне процентите, необходими на ДБ да отиде на втори тур. Но ще бъде грешка всичко да се приписва на него. Момчето си върши работата, за която е нает. Изобщо големите анализи може да почакат. Важното е какво се прави през тази седмица. Включително по темата Гешев, ветото на президента. Утре ще ви кажа, защо и как Фандъкова може да загуби. И това зависи и от реакцията на Радев”.
Известният с провалите си като политически пиар Арман Бабикян, който безуспешно се опита да изтика Манолова  на първото  място, също се отплесна  по странични теми. Същият написа: „Борисов бил демократ по душа и бил десен !!! Ама сериозно ли? Каква дълбока душевност има, та не сме видели тези неща”.
Професионалният грантаджия Асен Генов прехвърли цялата вина за провала на Игнатов върху плещите на Борис Бонев: „ Засега моите прогнози са частично верни: мюрето Бонев спира Игнатов от втори тур. Манолова му дължи потупване по рамото”.
Най-абсурден пост пусна самия кандидат за кмет на София арх. Игнатов. При това на цветен фон, за да се види черно на бяло колко е далеч от социологията и реалността.
И както обикновено, най-разумните коментари дойдоха от хора, които са по-загрижени за дясното от изповядващите го само на думи.
Иван Димитров написа под поста на Бабикян: Аз ако бях изявен демократ, за каквито се имате Вие, щях да потъна в земята от срам. Може би, не осъзнавате, но той е прав, Вие сте абсолютно същите „демократи“ като него. Как да разбирам, че протестирате срещу Гешев, защото бил избор на Тиквата, обаче, няма да гласувате за ония кметове, които могат да го свалят от власт?! Как е известно това поведение в психиатрията?! Истината боли, нали?! Съжалявам, само когато я приемете, може да се промените, иначе, ще продължите да живеете в самозаблуда.
 Иво Инджов: „Демократична България“ е вторият голям губещ на местните избори. Високомерието на вождовете й направи невъзможна общата кандидатура със „Спаси София“. Ако Борис Бонев беше кандидатът на гражданското либерално и дясно, той щеше да има много по-големи шансове на балотаж срещу Фандъкова в сравнение с Манолова. За него щяха да гласуват много леви и прогресивни избиратели. Защото умее да говори и на техния език. Мнозина млади хора, които гласуват за първи път, вече подкрепиха Бонев, впечатлени от модерната му и съдържателна кампания. Тя беше не само cool, но предлагаше и конкретни решения за многобройните проблеми на София.Бонев и „Спаси София“ заслужават респект и подкрепа, за да продължат напред!
Даниела Пенкова: В крайна сметка, главният герой в сериала „Кой ми с*а в гащите“ този път се оказа ДБ. Обвинението е уникално! Цяла партия, разполагаща с достатъчно кандидати за пълна листа за общински съветници, разполагаща с всякакви финансови възможности и била дори на власт със собствени министри и чудесии, обвинява един независим кандидат, че е взел сам толкова гласове, колкото цялата тази партия. Що не бил отишъл той при тях, питат през сълзи онези, които за толкова години не можаха да измислят дори и една политическа идея и се крепят единствено на антикомунизма си.
Не разбират, милите, че за него гласуваха всички уморени точно от антикомунизма им. Не разбират, че хората искат идеи и действия, а не омраза. Жалкото е, че и Бонев не разбира кой и защо гласува за него. Не, не е градската десница. Тя е толкова илюзорна, че не си струва да й се приглася с глупави и необмислени жестове като поднасяне на цветя на „жертвите на комунизма“.  Дано го разбере скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *