Най-богатият човек е готов да затвори сделката за 44 млрд. долара

Илон Мъск е намерил идеалният начин да приключи сделката си с Twitter. Най-накрая е готов да затвори сделката за 44 млрд. долара и да купи компанията. Според множество доклади, адвокатите на Мъск са изпратили предложението му в неделя, в което се казва, че той „възнамерява да пристъпи към приключване на сделката, предвидена от Споразумението за сливане от 25 април 2022 г.“ – което означава, че иска да приключи сделката за първоначална цена от $54,20 на акция.

Twitter отговори на новината като каза: „Намерението на Компанията е да затвори транзакцията при $54,20 на акция.“

Звучи като приключена сделка, защото акционерите вече бяха поставили своя печат върху сделката, както и държавните регулатори.

Илон обяви голямото си предложение през април, но обърна курса месец по-късно и се опита да провали сделката. Той твърди, че компанията не е спазила договорното си задължение да предаде бизнес информация, която е поискал, и се оплака, че Twitter силно подценява броя на фалшивите профили на своята платформа. Twitter, разбира се, искаше да го задържи за сделката и заведе дело с надеждата да го принуди да го направи. Делото трябваше да започне по-късно този месец, но след като Мъск промени мнението си няма да се стига до съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *