Костадинов започна да гони журналисти от БТА

Лидерът на “Възраждане“ Костадин Костадинов опита да изгони журналисти от пресклуба на БТА по време на първата си пресконференция след изборите. Той призова поименно журналистите от „Дневник“, „Капитал“, „Медияпул“ и „Клуб Z“ да напуснат залата, като обясни, че това не било насочено към личността на самите журналисти. Той обясни, че ако те не напуснат, пресконференцията няма да започне. Никой от журналистите обаче не напусна залата.

Костадинов обяви тези медии за „жълто-кафяви отходни тръби“, след което призова за проява на възпитание от техните журналисти да напуснат залата на БТА, защото партията си била платила. Лидерът на “Възраждане“ заяви, че няма проблем да дава интервюта на чужди медии, но не и на такива, които се представят за български, а защитават чужди интереси.

Той поиска съдействие от служители на БТА за изгонването на журналистите, но не получи такова. Тогава лидерът на „Възраждане“ прекрати пресконференцията, но даде брифинг отвън пред журналисти от всички медии.

По време на кампанията Костадинов присъстваше напоително в български телевизии с национално разпространение, които са собственост на чужди компании, включително работят с американски капитали. Това не му беше особен проблем.

След като излезе от залата пред бюфета на БТА Костадинова каза, че „Възраждане“ няма да подкрепи правителство с мандат на друга партия в 48-ото Народно събрание

От партията ще инициират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. „Възраждане“ са против присъединяването към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

„Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на „Възраждане“. Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на „Възраждане“ третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори.“, казаКостадинов..

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

„Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока. Това правителство, което се готви, евроатлантическо, целта му е да вкара България във войната.“

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на територията ѝ има нерешен военен конфликт.

Костадинов призова всяка медия у нас, получаваща финансиране от чужда държава, да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *