Корнелия Нинова удря посланиците на Румен Радев

Люта битка всички, сочени за близки до президента Румен Радев, наши търговски аташета в чужбина, да бъдат изхвърлени е поела икономическата министърка Корнелия Нинова чрез шефа на кабинета си Калоян Методиев, пише сайтът Лупа.бг.

Само преди дни стана ясно, че заради отзоваването на представителя на ведомството в Дания, който е и първи секретар на посланика ни в Копенхаген Светлан Стоев (бивш външен министър в служебния кабинет на Радев – б.р.), на „Славянска“ се е разразил грозен скандал.

Калоян Методиев изпрати остро писмо до Стоев в отговор на негова грама, в което твърди, че не просто дипломатът нямал право да се меси в решенията на министерството, но и че отзованият аташе Васил Гелев не вършел никаква работа в датската столица.

Шефът на политическия кабинет на Нинова громи посланика още, че си позволявал груб и арогантен тон в грамата от края на май. В същото време обаче из коридорите на министерството се говори упорито, че Гелев далеч няма да е единственият отзован.

Всички, назначени от „Дондуков“ 2 чрез служебните кабинети на държавния глава търговски представители зад граница или такива, подпомагали визитите на Радев и вицепрезидента Илияна Йотова в техните срещи с бизнеса или сънародниците ни в чужбина, били под ножа.

Новите имена на аташетата не са известни, а страниците на досегашните с биографичните справки, са заличени от сайта на Министерството на икономиката и индустрията.

По наша информация самият Гелев продължава да работи в Копенхаген, като първи секретар на Светлан Стоев, като този му пост зависи не от Нинова, а от Теодора Генчовска.

Външната министърка обаче също била замесена в скандала, твърдят източниците ни, като изискала информация и отчети от дипломатическите ни представители, но в същото време заявила несъгласие да се отстраняват аташета без мотиви, за каквото алармира през май самият посланик в Дания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *