В държавата на ГЕРБ мъртвите избират живите

Знаем от години за десетките трикове, с които се манипулират изборите у нас. Всичко друго, но не и честни. Каквото и да си говорим, само преди дни попаднах на поредното убедително доказателство. Чета новина в голям български вестник.

Цитирам я дословно: „В благоевградското село Рилци е вход дерегистрация на български граждани от Северна Македония, които са записани като живеещи на улица с несъществуващ номер. Населението в това село е 789 души, а регистрираните македонци са 3526 човека. До дерегистрацията се стигна, след като жители на селото изпратиха писмо до прокуратурата и полицията с искане да се спре с тази порочна практика да се записват македонци на чужди или несъществуващи адреси. Проблем става това, че заради записаните хиляди македонци е променена и категорията на населеното място, заради което жителите плащат по-високи местни данъци и такси“.

Майко, мила! Чета и не вярвам на очите си. Това се случва в 21-ви век. Престъпление насред селото – хиляди очевидци, които мълчат, а след дни ще гласуват. И местните, и македонците… И това в страна, която от 14 години е член на Европейския съюз. Страната, в която политиците говорят, че всичко е супер и като бесни се борят за власт.

В страната , в която всичко се купува и продава. Майчице! Българско село на Велика България с 800 жители, които цял живот се трепят за насъщния. Аз познавам това село. Като млад журналист съм писал много за него и жителите му: за трудолюбието, скромността им, за непокорността им и в онова време, за кехлибареното вино, плод на труда им. Но сега гордостта им е безвъзвратно прекършена.

По официални документи в него живеят сега още над 3500 души на съседна Македония, взели българско гражданство. Как са го взели?! Защо? Много ясно как и защо – за да живеят и работят в Европа. За ужас живеят в България на несъществуващи адреси или на един адрес хиляди души и това се случва в едно село, където всички се познават.

Това си е чисто публично престъпление. Тези, които виждат и мълчат какви са? Защото според нормалните закони в нормалните страни и свидетел на престъпление, който не реагира и не се обади в полицията, също е съучастник. Но къде у нас тази нормалност?! Знаете ли как се взема паспорт и гражданство във Франция, където живеят повече от 20 години – съдират ти кожата от проверки, въртят те на шиш, с документи, пак документи, пак подаване наново, проверки, изпити ,цедка….

На първо място да докажеш, че най-малко пет години си живял непрекъснато във Франция, а в България хиляди с фалшив адрес.

Това не е голям град, а в село, където всички виждат всичко и знаят, но всеки мълчи. Красиво мълчат! И изревават, когато им бръкнат в джоба. Всъщност селяните най-после реагирали, изпратили оплакване в Прокуратурата. Браво, честност ще кажете, но не би! Вината е колкото странна, толкова и смешна. Ами 3000 фалшиво регистрирани адресни македонци в селото вече придобило друг статут и държавата увеличила данъците и таксите и чак сега местните се сетили, че тук има нещо нередно и се оплакали.

Ами, господа, още ли ми говорите за избори, за машинно и какво ли не гласуване, за преброяване, за липса на програми, за морал?1 Наличието на този фалш е покъртителен! Както и да е проведено гласуването, то ще е фалшиво! Защо? Това е практика – милиона мъртви души, които от десетки години гласуват.

Да, в България мъртвите избират живите!

Не стига това, ами сега и ново 20: вече и македонци, горди нови българи, с адресна регистрация в трафопост. Да се смееш ли, да плачеш ли? И никой не повдига този обиждащ човешкото достойнство въпрос.

Остават броени дни до изборите. Вижте, огледайте се, с такива хора ли ще ходите на избори?! Патриоти на думи и викове колко сме велики като държава, колко сме древни, но и на мълчание. Патриоти, но до увеличаване на данъците и таксите! Тук вече се поразмърдват мъничко, докато Шефът не ги оправи и после юруш към урните! И после пак същото, винаги същото, в държавата на същото! България в последните 30 години!

Автор: Димо Райков

Източник: в. „Минаха години“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *