Изтича ли времето на руския президент?

Руският президент Владимир Путин просто ще бъде отстранен от власт след освобождаването на Херсон или след разрушаването на Кримския мост. Това заяви руският политолог и дисидент Андрей Пионтковски за телевизия “Еспресо”.

„Политическата катастрофа за Путин е много проста, а именно след едно от тези две събития, освобождаването на Херсон и разрушаването на Кримския мост, той просто ще бъде отстранен от власт. На следващия ден ще чуем отново „Лебедово езеро“ и по време на антракта ще ни кажат, че другарят Путин е допуснал редица сериозни грешки по украинския въпрос и по здравословни причини поради напредналата си възраст вече не може да изпълнява задълженията си“, обясни експертът.

Според него дори има добра дата за това – 7 октомври, когато Путин навършва 70 години. „Въпреки това всичко за Путин е фалшиво: и тази дата, и родителите му, и цялата биография са фалшиви, защото той няма да бъде на 70 години, а на 72 години. Можете да прочетете подробно, препоръчвам на всички, в книгата„Корпорацията“ на Фелщински и Прибиловски има цял раздел от биографията на Путин“, каза Пионтковски. Припомняме, че преди дни в Русия група депутати призова да обвини Путин в държавна измяна. Във войната срещу Украйна, която Русия започна на 24 февруари, окупаторите търпят невиждани загуби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *