Пребит до смърт или паднал смъртоносно е 41-годишният Мирослав Александров от Монтана, питат се жителите на града. Тялото на мъжа е намерено в локва кръв край 5-та детска градина в квартал “Пъстрина” на 1 юли. Случайни минувачи подават сигнал на телефон 112 за човек в безпомощно състояние. Линейка го транспортира в местната болница, където издъхва на 4 юли. На 7-ми юли Александров е погребан.

“Към момента са разпитани над 40 свидетели. По техни показания той е паднал. Извършена е аутопсия на тялото, но не мога да кажа повече подробности, тъй като все още тече разследване и случаят е поет от Окръжната прокуратура”, заяви пред “Труд” говорителката на МВР – Монтана Ирен Токина.

“Колегите работят по случая и скоро ще има повече подробности”, каза на свой ред зам.-окръжният прокурор в Монтана Емил Александров.  Регионалните медии обаче твърдят, че мъжът е пребит до смърт от група агресивни биячи. Появиха се и шокиращи снимки от болницата в Монтана, където Мирослав е настанен след инцидента и където почива след няколко дни.

От кадрите, публикувани от агенция BulNews ясно се вижда, че цялата му глава е подута и синя. По гърба има кръвонасядания и следи от брутални удари. Мъжът е на памперс.  “Може раните и следите да са стари. Имали сме в миналото такива ситуации”, казва на свой ред ченге в града, пожелало анонимност.

Местните описват Мирослав като кротък човек. Бил е футболен съдия в окръжната група. Препитавал се като доставчик на безалкохолни напитки и бира. Не бил конфликтна личност.

В социалните мрежи смъртта на младия мъж се нищи от хората в Монтана и те настояват МВР да излезе с официална позиция по случая. Монтанчени недоумяват и защо инцидентът не е отразен в бюлетина на полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *