“Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще излезе с изявление в най-близко време и след това ситуацията в партията ще се нормализира”, каза в сряда сутринта изключеният от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай, който се изявява през последната седмица като вестоносец на Доган.

По думите му изявлението на Доган няма да бъде по-различно от това, което правят 17-те депутати, които следват своя лидер. Аталай коментира, че настоящото ръководство на парламентарната група на ДПС е нелегитимно.

“Председателят на ДПС е и председател на парламентарната група, там липсва един от председателите (Джевдет Чакъров)”, обясни Аталай.

Преди ден 17-те депутати, останали верни на почетния председател на партията, бойкотираха срещата на контролираната от Делян Пеевски част от парламентарната група на ДПС.

Самото заседание все пак се проведе и групата препотвърди решението на Пеевски за втория мандат – ДПС да изпрати покана за разговор до партиите в парламента. Обявен беше и краен срок за отговор – до сряда вечерта.

Междувременно Пеевски обяви, че неговата цел е да изчисти партията от “деребеите“.
Аталай, който по-рано бе “изчистен“ от Пеевски, заяви, че не се разпознава в квалификацията “деребеи”.

“Припознах се като космонавт, чак за деребей – не”, каза Аталай. “От деребей да ти каже, че е деребей – и обществото няма да го приеме като деребей. Идеално ще се нормализират нещата, няма да има никакви проблеми“, каза Аталай. Той заяви, че има хора в ДПС, които се чувстват уплашени от това, което са вършили досега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *