Рекордна цена от 93 000 евро за гараж в столицата. През последните месеци в множество сайтове за имотни обяви се появиха оферти за гаражи в София, надхвърлящи 60 000 евро.

По информация на NOVA подобна цена е твърде висока, но не много по-различна от средната за града, която варира между 30 000 и 40 000 евро. Почти същите са цени на гаражите в морската столица с единствената разлика, че във Варна има вероятност да се намери с около 10 000 евро по-евтин гараж.

“Цената се определя също от квадратурата, подхода – колко маневри трябва да се направят. Ако намерите под 20 000 евро в София, това е добра сделка”, разказва брокер.

Друг фактор за София е премахването на старите незаконни гаражни клетки в жилищните квартали. Немалка част от гаражите в столицата са именно такива, а отстраняването им води до по-голямо търсене.

Николай от столичния квартал “Слатина” също очаква да се прости с гаража си. “Принуден съм да паркирам навън, като всички останали. Лошото е, че ги махат, а не правят нищо. Кой циментирал, кой лял бетон, така си седи, няма подобрение”, обяснява той.

Почти идентично високи са цените на гаражите в морската столица. Посочваните причини са големият брой автомобили и засиленото строителство.

“Отделно станаха много рестрикциите вече за паркиране откъм зони, а и прекалено много абонаментни и служебни места. И това прави паркирането невъзможно”, допълва друг експерт в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *