Скандали, разпри и хули хвърчали из кулоарите на „Позитано” 20, след като лидерът Корнелия Нинова подаде оставка, а червените се заборичкаха кой да води бащина дружина. Борислав Гуцанов с колоритния прякор Медузата се оказа внезапно начело на столетницата, а мълвата носи, че има апетити и към лидерския пост, четем в „Уикенд”. Изведнъж в цялата партия, че и отвън, знайни и незнайни апаратчици решиха, че именно те ще носят короната на шефката.

Любимецът на Нинова Калоян Методиев пък се оказал „най-виновен” за скандалите, след като заради влизането му в парламента тя подала оставка като шеф на БСП, а той се превърна в първия изключен от партията си депутат още преди клетвата си като такъв. Насред извънредния пленум на левите Методиев, заради когото щели без малко да се избият делегатите, дори не успял да вземе думата от викове и крясъци

През това време аватарите на държавния глава – изключеният Петър Витанов, бивш евродепутат и съветникът му по правни въпроси Крум Зарков, не спели – лагерът на президента се говори, че се е задействал именно чрез тях той да оглави наесен партията и да си има готова формация, а Дядо Благоев да си се върти в гроба колкото си иска, след като столетната му партия бе докарана до едноцифрен процент на последния вот.

Крум Зарков и Петър Витанов щели да се цанят за кандидат-председатели на БСП, но апетити за поста имали още Сергей Станишев и Иван Таков, а дори се говорело, че стари муцуни от БСП, низвергнати от соцфурията, щели да се върнат в БСП с надеждата да възседнат партията. Един от тях бил Костадин Паскалев.

Чуло се дори осмо име – това на бившия министър на социалните грижи и икономиката Драгомир Стойнев, за което информира първо Narod.bg.

Депутати от БСП споделиха, че комедията на пленума била пълна, тъй като Нинова до последно не искала да хвърля оставка и да пусне кокала. Първо делегати от пленума сами подали оставки, а залата погледнала в очакване соцфурията как ще постъпи.

По думите им „тя поне бе достатъчно прилична, че да не се хвали с победа в някое село” и когато попитала дали и тя е нужно да се оттегли, отговорът бил зашеметителен и Борджията от Крушовица се принудила да си тръгне.

Тепърва червените умуват и дали самата им шефка не е постъпила стратегически, като е оставила „да изплуват” враговете с партиен билет, след което наесен тя отново с вратички в устава на БСП да се вмъкне като единствен гарант за стабилност отново на челното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *