Бивш кмет си купува улица в Балчик

Общинарите в Балчик трябва да гласуват днес проект за изменение на ПУП на общинска улица на първа линия до морето, за да стане тя част от имот на фирмата „Бряг” ООД. В нея съсобственик е Станко Станков от „Булмаркет ДМ”, чийто влак се взриви на гарата в Хитрино на 10 декември 2016-а.

След трагичния инцидент загинаха 7 души и 29 бяха ранени.

От проекта става ясно още, че документацията, обосноваваща този скандален проект, разкрива и документната врътка, чрез която „Бряг” ООД се сдобива с общинската собственост до самия бряг, допълва „Евроком”, като цитира „Биволъ”.

Станко Станков е бивш кмет на Балчик и едноличен собственик на фирмата “Проект ЕС” ЕООД, която държи 50%. от капитала на “Бряг” ООД. Другите 50% са собственост на “Варна Инвестмънт Къмпани” на Димитър Стойков.

Ако решението мине през гласуване в Общината, напълно ще бъде отрязан достъпа до лицето на държавния имот на Ботаническата градина към Двореца в Балчик, информират от „Биволъ“.

От медията припомнят, че Станко Станков е управител на скандалната фирма “Булмаркет”, чиито цистерни се взривиха в Хитрино. “Биволъ” заявяват, че  имат няколко разследвания, които доказват, че към момента на инцидента в Хитрино, собственик на взривилия се влак, който уби седем души, рани 28 и разруши 23 къщи, се явява социално слабият кипърец Георгиус Георгиу.

1 коментар

  1. Историята на Иван Първанов от Балчик, който с решение на общинския съвет бе лишен от пътя към дома си, без да му се предостави равностойна алтернатива
    От юни 2021 г до 13.03.2024г, той е принуден да се движи по стръмна, пълна с шубраци и дървета „козя“ пътека.
    Често да пада и да се наранява, поради трудния терен и възрастта си.
    Това допълнително утежнява здравословното му състояние и на 13.03.2024г поради рязкото влошаване на здравословно състояние му състояние се налага да бъде спасяван по спешност и закаран до болница от пожарникарите на града, поради невъзможност за достигане на транспорт до дома му.
    През юни 2021г много медии няколко дни излъчват репортажи за Иван Първанов от Балчик.
    С разрешение на главния архитект пред вратата на имота му и върху пътя, който е ползвал повече от четвърт век, съседът му построява плътна масивна ограда.
    За същия път Иван Първанов притежава издаден от общината официален документ от миналия век, че му е предоставен от общината.
    В интервютата той споделя, че е бил подложен на натиск да продаде имота си.
    След отказ, отнемат част от имота му със съмнителна административна технология. Впоследствие ВАС възстановява с решение отнетата част.
    И така около 2021г с Решение на Общинския съвет общинските съветници, под ръководството на своя патрон, решават ползвания от Иван Първанов повече от четвърт век път да се предостави за собственост на съседа му. Така лишават Иван Първанов от обичайния път към дома.
    Не му е предоставена веднага алтернатива.
    Иван Първанов – болен от диабет, възрастен господин за известно време остава без официално определен път към дома си.
    Когато случаят става медийно известен, същият общински съвет предоставя на над 70-годишния Иван Първанов „път“ – пълна с шубраци и дървета „козя“ пътека,
    недостъпна за автомобилен транспорт, включително за оказване на спешна медицинска помощ .
    Няколкото хора, които са се опитали да привлекат общественото внимание към случая, не са успели да мотивират общинския съвет за приемливо и хуманно решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *