Шок на Тодоровден: Корнелия уморила коня си?

Дракис издъхнал след преплитане на червата през октомври 2020 г.

Председателката на БСП Корнелия Нинова е уморила коня, с който отмаряше и често яздеше след инфарктни пленуми, твърдят пред Lupa.bg възмутени социалисти, бесни заради кадъра, който тя публикува в социалните мрежи по-рано по случай Тодоровден.

Нинова получи красивия Дракис като подарък за 50-я си юбилей през 2019 г. Жребецът бе кръстен на името на другарите й, решили да я зарадват с него – Драгомир Стойнев, Кирил Добрев и Георги Свиленски. А самата Нинова често го яздела до началото на 2020 г., когато атът заболял лошо, шумят и досега социалисти.

По информация на бесепарите, следили развитието на изящния кон, той развил опасно преплитане на червата, което наложило да бъде преведен във ветеринарна клиника.

“Тогава инициативата по лечението му пое Добрев и той плати за всички медикаменти и оперативни интервенции”, добавят запознати с тъжната съдба на Дракис.

Усложненията обаче не спрели дотук и в края на лятото Дракис отново се влошил. По информация на другарите, отвратени от днешната пиар публикация в социалната мрежа на Нинова, тя изобщо не го погледнала. Вместо това оставила, както твърди слухът, любимеца си с потенциал за добро поколение, в конюшнята край Банкя и отказала да се занимава с терапията му.

Преплитане или превъртане се наблюдава, когато част от червата се завърти. Окачването на тънкото черво от мезентериума и нефиксираната природа на голяма част от дебелото черво предразполагат конете към изместване и превъртане на червата и това усложнение е често срещано, обясняват ветеринарните специалисти. В повечето случаи се налага операция, за да оцелее животното. Сериозното внимание към конете с такава диагноза обаче е от изключителна важност, за да не се допуска рецидив, а на всички колики, за които те издават категорични сигнали на болка, трябва да се гледа като на потенциално животозастрашаващо състояние.

Така Дракис се споминал през октомври миналата година, но Нинова никъде не е споделяла публично за тъжния му край. Не е ясно дали днес тя е публикувала кадър с него или с друго нечифтокопитно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *