Чудо! Караянчева наказа Гърневски с порицание заради обиди към БСП

Депутатът от ГЕРБ се извини в лично обяснение и призова за „хладнокръвно и спокойно“ приемане на бюджета

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание, цитирана от „Фокус“.

Тя поясни, че решението е взето на председателски съвет. „Уважаеми колеги, във връзка с вчерашното приключване на заседанието бяхме на председателски съвет сутринта и първо решихме, след като проведохме разговори, че г-н Гърневски ще бъде наказан по чл- 56 от Правилника на Народното събрание“, каза Караянчева.

В сряда в парламента се гръмна скандал между депутати зарадиъминималната пенсия, който се размина за малко и с физическа разправа.

Съжалявам, вчера си позволих реплики, които не трябваше да правя, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гъревски в лично обяснение по повод наказанието си заради скандирането си в пленарна зала „Червени боклуци“.

„Уважаеми колеги, вчера действително беше един ненормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме свидетели на провокации и на обиди. Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент да бъде обградена трибуната на Народното събрание. Хора да призовават председателя да се отстрани от мястото, от което води заседанието. Това ме провокира и аз също си позволих реплики, които не трябваше да направя. Съжалявам за това. След всичко, което се случи и ви призовавам днес и утре най-отговорно и като достойни народни представители хладнокръвно и спокойно да приемем бюджета на България. Съжалявам, надявам се, че няма да има поводи. Ако някой се е почувствал засегнат, съжалявам, че се е припознал и му се извинявам“, заяви още Гърневски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *