Циганите поднесоха победата на ГЕРБ в „Красна поляна“

Циганите от „Факултета“ се оказаха решаващи за спечеления на балотаж нов мандат от досегашния кмет на столичния район „Красна поляна“ Иван Чакъров (ГЕРБ). Втори остана независимият Георги Миланов.

Разликата между Чакъров и Малинов е 566 гласа, като издигнатия от ГЕРБ печели изключително убедително в ромската махала. Там той е получил общо 2176 гласа, които му осигуряват и победата.

Любопитно е, че на втория тур Чакъров получава с 515 гласа повече в ромските секции отколкото на първия.

Във „Факултета“ Малинов има едва 225 гласа – резултат, който издигнатият от ГЕРБ получава и дори надхвърля в някои отделни секции.

Впечатление прави и това, че излезлите да гласуват на втори тур във „Факултета“ са горе-долу колкото тези отишли до урните на първия, когато ГЕРБ пак беше хегемон в махалата.

Между двата тура от управляващата партия обясниха тази изключителна подкрепа с това, че в листата за общински съветници е била и директорката на кварталното училище. Става дума за директорката на 75-о основно училище „Тодор Каблешков“ Лава Кочева, която беше на последното 61-во място в листата. Тя очаквано не стана общински съветник, но дори на втори тур, при който Кочева не участва, ромите продължиха усилено да гласуват за ГЕРБ.

Подкрепата за Фандъкова е също толкова внушителна, колкото за Чакъров. На втори тур тя печели 2198 гласа, а седмица по-рано имаше 1603 гласа. Манолова, която на първия тур имаше около 150 гласа, получава 346 гласа на втория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *