Хубчев въведе две схеми в „Левски“

Треньорът готви паралелно тактиката на „сините“ за сблъсъците с „Ботев“ (Пд) и АЕК

Треньорът Петър Хубчев тренира два състава през уикенда с оглед на задаващите се тежки мачове с „Ботев“ (Пд) в първото домакинство за шампионата утре и реванша с АЕК (Ларнака) от Лига Европа в четвъртък.

През уикенда специалистът проведе по нетрадиционни занимания, в които паралено с тактиката за срещата с „канарчетата“ бяха обсъждани и приомите, които наставникът ще приложи спрямо кипърският съперник. Така на „Герена“ се обособиха два състава, които ще трябва да изпълнят задачата максимум с постигането на две победи в рамките на три дни. Добрата новина за Хубчев е, че вече има достатъчно опции за стартова единайсеторка, като днес в игра може да се появи за пръв път и Асен Чандъров.

Единственият отсъстващ е Ивайло Найденов, който е повален от вирус. Очаква се в атаката срещу „Ботев“ пак да стартира Дени Алар, а срещу АЕК Хубчев обсмисля ход със Станислав Костов. Най-новото попълнение Найджъл Робърта също се готви за реванша от Лига Европа на „Герена“ и вероятно ще пропусне мача с пловдивчани. Ситуацията с Насиру Мохамед е по-особена, тъй като Хубчев ще му отдели специално внимание, докато се приспособи към изискванията му. След мача в Кипър, където крилото влезе като резерва, треньорът заяви, че Мохамед не показва някои неща, които би трябвало да може с оглед мястото, от което идва. Така че като титуляр на десния фланг с „Ботев“ отново ще е Станислав Иванов.

„Сините“ очакват пълни трибуни за първото си домакинство, а подготовката сред феновете за двубоя тече от няколко дни. Привържениците планират и мощна подкрепа за тима на последната му тренировка преди мача с АЕК, тъй като двубоят отново е при закрити врата.

Глен Ниберг пък бе определен от УЕФА за главен съдия в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят между двете единайсеторки е в четвъртък, а „сините“ имат да наваксват пасив от три гола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *