БСП спряга бивш царски министър за кандидат-кмет, ако Манолова откаже на социалистите

За местните структури е номиниран и синът на Юрий Асланов

Ако Мая Манолова се откаже, червените обсъждат като вариант за кмет на София и Костадин Паскалев, който също има много номинации. Бившият градоначалник на Благоевград има и опит като министър на регионалното развитие. Много по-голяма яснота имат социалистите за кандидатите си за районни кметове в София. Сред тях има лекар в Спешна помощ, двама общински съветници и архитект, пише 24 часа.

Кандидатът на социалистите в “Изгрев” е 33-годишният лекар от спешната помощ д-р Делян Георгиев. Общинските съветници Николай Николов и Борис Цветков ще се борят за кметския стол съответно на “Красно село” и “Искър”. Николов нашумя с акцията за поставяне на камери срещу травеститите в центъра на столицата. Син е на социолога Юрий Асланов. В “Младост” БСП ще подкрепи кандидатурата на сегашния главен архитект на района Стефан Стефанов, който е номиниран от инициативен комитет. Много от номинираните са икономисти. Мениджърът в застрахователна компания Димитър Главинов ще се бори за “Слатина”.

Икономист-информатик, но и експерт в областта на сигурността е Александър Вачев, номиниран за “Триадица”. Икономисти са и Николай Велчев, който ще играе за “Лозенец”, както Мая Александрова за “Люлин”. Предприемачът Георги Тодоров е кандидат за “Илинден”, а финансистите Александър Кьосовски и Владимир Петров ще играят съответно за “Витоша” и “Връбница”. Предприемач е и кандидатът за “Красна поляна” Георги Миланов, издигнат от инициативен комитет. В “Банкя” и “Панчарево” БСП ще подкрепи независимите Иво Пиперов и Радко Петров. В “Надежда”и “Студентски” пък разчитат на юристите Стоян Цветков и Георги Йорданов, както и Веселин Жечев за “Подуене”. Транспортният експерт Милко Панов е номиниран за “Нови Искър”, а училищният психолог и бивш кмет на Долни Богров Цецка Кочкова – за “Кремиковци”. Транспортният експерт Милко Панов е номиниран за “Нови Искър”, а училищният психолог и бивш кмет на Долни Богров Цецка Кочкова – за “Кремиковци”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *