Христо Иванов: ИТН създават хаос, ГЕРБ се опитват да го играят ред в хаоса

От „Има такъв народ“ създават хаос, ГЕРБ се опитват да го играят реда в хаоса. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира днешната безпрецедентна ситуация с мандата на първата политическа сила и гласуваното в парламента оттегляне на кандидат-премиерът Пламен Николов, предаде БГНЕС.

„Възползвайки се от отсъствието на ИТН от залата, ГЕРБ се опитаха да провалят днешното решение, за което преди това се бяхме разбрали на Председателски съвет и което да създаде правна сигурност. Целта на това решение беше да е ясно, че процедурата е приключила с акт на парламента, така че да няма съмнение, че процедурата може да продължи“, смята Христо Иванов.

Според него между ИТН и ГЕРБ е имало синхрон при днешните действия в пленарната зала. „ИТН дестабилизират конституционния ред в страната, а от това се възползват именно ГЕРБ. Задайте си въпроса кой всъщност връща ГЕРБ на власт“, обърна се Иванов към журналистите в кулоарите на парламента.

Според съпредседателя на ДБ какво ще се случаи с третия мандат отново ще зависи изцяло от ИТН. „Ако те са готови да разговаряме за формулата да излъчим правителство, което да изведе страната през зимата и Covid-кризата, нарастващия натиск на бежанците и необходимостта да осигурим бюджет на страната, тогава с третия можем да осигурим управление, но със смислен разговор и споразумение. Ако искат да тласнат страната към избори, това ще стане лесно“, посочи още Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *