Французин пробяга 42 км на балкона си

Елиша Ночомовиц се отдаде на предизвикателството, за да внесе малко хумор в сложната за всички ситуация

 

Жител на Тулуза, затворен в дома си заради мерките за борба с пандемията от COVID-19 във Франция, пробяга класическия маратон на 7-метровия балкон на апартамента си. Елиша Ночомовиц се е подготвял за състезание преди новият коронавирус да удари страната и света. И в крайна сметка, в битка със скуката и необходимата изолация, е успял да пробяга 42,2 километра въпреки наложената карантина в цялата страна, предаде БНР.

„Искам да започна това лудо предизвикателство, за да внеса малко хумор в трагичната ситуация с коронавирусната пандемия и да намаля тоталния драматизъм, обхванал повечето хора по цял свят“, заяви Ночомовиц. Спортистът, стриктно спазващ наложената карантина, разкри, че посвещава постижението си на френските медици, които се борят с епидемията в страната.

Атлетът е имал нужда от 6 часа и 48 минути, за да реализира класическата дистанция. Голямото му притеснение е било дали околните няма да се оплачат от продължителния и натрапчив шум, предизвикан от стъпките и шумното му дишане.

„Исках да се уверя, че мога да мина границата от 42 километра. Моята приятелка, която се изолира заедно с мен, ми помогна, като ми даваше вода и шоколад, а съседите проявиха разбиране“, допълва Ночомовиц. Изминатото разстояние е проследявал с крачкомер. Обаче изобщо не си спомня колко обиколки е трябвало да направи, за да измине желаната дистанция, която си е поставил като цел с кауза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *