Фенове на „Левски“ плашат с улични протести

Фенове на футболния клуб „Левски“ заявяват готовност за улични протести. „Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на определени позиции и принципи и държим да се запознаем и с другата гледна точка, преди да предприемем действия. Ако се стигне до такива, държа да подчертая, че те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси“, заяви председателят на Националния фен клуб на привържениците Степан Хиндлиян. По думите му привържениците на Левски са темпераментни хора и когато техните интереси бъдат нарушени, едни подобни протести може да се превърнат в неприятни сцени

Напрежението сред „сините“ запалянковци се покачи след срещата им със собственика на клуба Васил Божков и след предложенията за промени в Закона за хазарта, които засягат бизнеса му, тъй като забраняват на частни фирми да организират лотарийни игри.

В официалната си позиция от „Нове холдинг“ заявяха, че в разговора си с феновете Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

„Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действия на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК Левски. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними“, подчертават от компанията.

Подкрепата си към законопроекта на Симеонов изказа спортният министър Красен Кралев. Пред bTV Степан Хиндлиян изрази остро несъгласието си с Кралев. „Това е доста глупава и елементарна позиция. Много интересно какво ще се случи с тези 50 млн. лева, които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един чудесен стадион „Българска армия“ с тях. Защото сме свидетели на тежки юридически пируети, които бяха извършени, за да може фалиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на старото му ръководство и не без акушерството на държавата. Моделът, по който се случва футбола в България е доказано порочен. Това е моделът „Бащица“, който доказано не работи и вкарва големите клубове в зависимости“, добави председателят на НКП на „Левски“.

„За съжаление в последните години, близо десетилетие, Левски се е превърнал в заложник на политически и икономически интереси. В крайна сметка, едни будни хора, привърженици на любимия си отбор, непримирими, се оказват по средата на едни много тежки интереси на доста сериозни и влиятелни кръгове, които разпределят нещо помежду си“, коментира Хиндлиян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *