Фенове на Левски блокират София

Феновете на Левски организират нов протест в подкрепа на клуба. Запалянковци са планирали шествие от Народното събрание по жълтите павета, което ще достигне до Орлов мост. До момента участие са заявили стотици души. При предишния опит за протест на „сините“ пред парламента се събраха по-малко от 50 човека миналата седмица. Сега най-вероятно отново на дистанция ще се държат тарторите на сектор „Б“, които бяха на среща при Бойко Борисов и там премиерът им резна крилцата.

Напрежението на „Герена“ ескалира след предложение от Валери Симеонов за промени в закона за хазарта. Те дори вече бяха приети на първо четене в Народното събрание. Ако бъдат приети окончателно това на практика ще означава одържавяване на бизнеса с лотарийни билети на собственика на „сините“ Васил Божков. В момента се твърди, че той е арестуван в ОАЕ и се чака екстрадицията му. Неяснотите обаче по казуса са много. Независимо от това Божков обяви, че, ако му отнемат лотарийния бизнес, повече няма да може да издържа столичния гранд.

Шествието може да се сляе с протеста за оставката на правителството, който е организиран от движение „Възраждане“. Във фейсбук групата „Да защитим Президента на България“ участие до снощи бяха заявили към 2000 души.

Двама фенове на Левски са задържани, след като на възлови места в София бяха разпънати транспаранти за спазване на законите и яснота около бъдещето на клуба. Те са били разпитани и са освободени без повдигнати обвинения. Транспарантите им са били конфискувани. Прибраните в МВР не са част от водещите фракции на Левски, а протестите им са самосиндикални.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *