Убиха с 3 куршума ченгето Любо Иванов, изгонен от МВР авер на Къро и Бирмите

Убитият днес в София мъж е бивш криминалист Любо Иванов е бил началник на криминална полиция в столичното 2-ро РУ.

Преди повече от 10 години е отстранен от полицията след поредица от скандали. Тогава започна да гравитира около съмнителните бизнесмени като Къро и Анди, твърди  криминалист пред „24 часа“.

„Двамата се скараха преди няколко години и Любо отиде на страната на Анди“, посочва източникът. Той обясни, че не знае дали след това обаче не е настъпила промяна и Иванов не се е върнал на страната на Къро.

Преди години експолицаят е бил задържан за нелегални цигари.

Бил е служител на отдел „Убийства“ в СДВР.

Издирван е от българските служби и Интерпол за съучастие в незаконно производство на цигари. Замесен е в огромния скандал с бившия зам.- директор на ГДБОП Иван Иванов-Рилския през 2008 г. Тогава Любомир Иванов беше арестуван заради разгласяване на държавна тайна и за злоупотреба със служебно положение.

Той беше предупредил Иванов-Рилския, че се готви арест за приближените на братя Маргини Хованес Манукян и Христо Халваджиев-Халвата, разследвани за незаконен алъш-вериш с горива и точене на ДДС. Беше засечен телефонен разговор, в който Иванов обяснява на Хованес Манукян-Ончо, че ще бъдат арестувани той и неговите хора, при това ставало въпрос“.

Любомир Иванов е член на ложата „Братство и чест”, в която винаги са членували любопитни личности, като бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, бившият зам.-директор на военното разузнаване Николай Русатев, някои от съветниците на Сергей Станишев в премиерските му години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *