Туристка загина при пожар в хотел “Централ” в София

Огънят е възникнал или от включено зарядно, или от цигара

Колумбийска туристка загина, а четирима възрастни и две деца пострадаха при пожар в хотел “Централ” в София, съобщи първоначално Нова тв. Сред пострадалите са момиче от Белгия на 12 години и бебе на година и половина, съобщиха за Нова тв от Спешна помощ. Всички ранени са чужди граждани – от азиатски и израелски произход. Към обяд стана ясно, че броят на ранените е вече 10, съобщи БГНЕС.

Пожарът е започнал от включено зарядно за телефон или незагасена цигара. Това съобщава за БТА градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя посочи, че това са двете основи версии, по които се работи. Пожарът е нанесъл най-много щети на третия етаж в хотела, откъдето е започнал. Загиналата колумбийска гражданка е била в съседната на пожара стая и се е намирала в банята, казва Кирилова.

Двама души – жена (21 г.) и мъж (32 г.), са настанени в Клиниката по спешна токсикология на ВМА заради обгазяване при пожара, съобщиха от болницата, предаде БТА. Пациентите са в добро общо състояние. Трима пострадали са транспортирани в болница “Пирогов”.След поредица прегледи и изследвания тримата остават за лечение в болницата. Двама възрастни са пациенти на клиниките по травматология и по изгаряне. Едно дете е хоспитализирано в токсикологията на “Пирогов”. Медиците са оказали помощ на 33-годишен гражданин на Република Северна Македония, както и на 52-годишен гражданин на Казахстан. Двамата не са хоспитализирани.
Инцидентът е станал малко след 6:00 часа тази сутрин, в деня, когато София чества своя празник. Предполага се, че огънят е тръгнал от стая на втория етаж и се е прехвърлил на третия етаж, където е била открита загиналата жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *