Тръмп: Преминахме през ада „импийчмънт“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе триумфално слово днес пред сътрудниците си в Белия дом ден след оправдаването му от Сената по двете обвинения в процедурата за отстраняване от поста, предаде Си Ен Ен.

„Преминахме през ада. [Беше] несправедливо, не направих нищо лошо … Няма нищо [осъдително]  от гледна точка на закона. Това бе политически процес“, заяви той пред сътрудниците си, които бурно го аплодираха.

Тръмп каза, че „ловът на вещици“ срещу него е започнал от момента, в който е влязъл в предизборната кампания за изборите през 2016 г. „Ловът на вещици започна в деня, когато слязох по стълбите с бъдещата първа дама, която е тук. Благодаря, Мелания „, каза държавният глава. Тръмп нарече демократите лоши хора и ги нарече дяволи.

Той разкритикува бившия директор на ФБР Джеймс Коми, както и бившия прeзидент на САЩ Барак Обама и изрази увереност, че Демократическата партия на САЩ ще загуби контрол над Камарата на представителите след изборите през ноември заради опита си за отстраняването му.
Американският президент заяви, че Демократическата партия на САЩ вероятно ще направи още един опит да го свали от власт.
„Това са порочни хора. Но те … се държат един за друг – исторически, а не само сега. Те се държат един на друг като лепило. Те се държат един за друг и са страшно порочни хора. И вероятно ще се върнат за още“, добави Тръмп, отбелязвайки, че това може да не се случи, тъй като рейтингът на Републиканската партия на САЩ в резултат на неуспешния опит за отстраняването му само расте.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която във вторник скъса зад гърба на Тръмп речта му „За състоянието на съюза“, каза, че процедурата за отстраняването ще му остави белег, който никога няма да изчезне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *