Тошко Йорданов: Гледат на нас като на съседа от село, който трябва да се скрие в килера

Народното събрание излиза от почивка в почивка днес заради спора как да се преразпределят местата в парламентарните комисии. От „Има такъв народ“ изразиха претенции към коалиционните си партньори в управлението („Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „БСП за България“), че са били ощетени заедно с формациите от опозицията.

Председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов обяви: „Ощетените са „Възраждане“, ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“, които се водят коалиционен партньор. Да. Явно на нас колегите гледат като на съседа от село, който е дошъл в града и трябва да го скрием в килера, да не го видят съседите.“

След дебата последва гласуване, а предложение на ИТН за преразпределение в комисиите мина с гласовете на опозицията в лицето именно на „Възраждане“, ГЕРБ и ДПС. Тогава Георги Свиленски от БСП поиска прегласуване и 30 минути почивка преди това. След ново събиране почивка поиска и Тошко Йорданов, която също бе дадена. Впоследствие обаче претенции за пауза имаше и от Георги Георгиев от „Възраждане“. Председателстващият Кристиан Вигенин удовлетвори и неговото искане.

В крайна сметка, изглежда, до разбирателство се стигна. Тошко Йорданов излезе на трибуната и призова депутатите от ИТН да не подкрепят предложенията за преразпределения в комисиите. Той обясни, че след разговорите с партньорите се постигнало съгласие за друго решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *