Татяна Дончева отново нарече Ива Митева болонка, сравни я и с храст

Вчера председателят на парламента твърдеше, че трябват 121 души, за да продължи работа НС. След една сгълчавка от Тошко Йорданов тя си промени мнението и напусна пленарна зала. Беше ясно, че БСП имат Национален съвет и ще отсъстват. Също беше ясно, че ГЕРБ няма да влизат в зала и няма да подкрепят тези законопроекти. Те влизаха само за регистрация и после излизаха, но това си е тяхна работа.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът Татяна Дончева, която се опита да обясни вчерашните скандали в парламента около промените в Закона за НСО и премахването на охраната на главния прокурор.

„Смятам, че хората, които са били в парламента преди нас, са ни дали един пример – трябва да има абсолютна консолидация в парламентарното ръководство, като не става въпрос за нашия или вашия законопроект. Няма как Тошко Йорданов да държи такъв тон на Ива Митева и тя да се изсулва от пленарна зала. ИТН върнаха парламента във времената на Цачева и Караянчева. Не съм се извинила за болонката. Председателят на парламента е пръв в държавата и трябва да е железен. Болонка не е обида щом вчера Тошко Йорданов я свали от председателската банка и я накара да си промени решението. Аз такова унижение за председател на НС не съм виждала“, категорична бе тя.

„Местата, които заемаме, предполагат по-голяма хладнокръвност. Да сте ме чули да се оплаквам? Хората се делят на високи дървета, които отстояват на вятъра, и на храсти, които се препикават от зайците. По високите етажи на властта трябва да можеш да се държиш мъжки и да не хленчиш“, коментира Дончева днешната новина, че Ива Митева е получила заплаха за живота си.

„Смятам, че е разумно парламентът да работи още две седмици и да добутаме съдебната реформа. Трябва много да внимаваме какво говори и Корнелия Нинова. Днес БСП провалиха заседанието на правна комсия Знаковите депутати от БСП Крум Зарков и Явор Божанков не се появиха. За ГЕРБ и ДПС е ясно, че няма да подкрепят закона за закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Същото е и за бюрото на Гешев. Могат и още няколко дребни неща да бъдат приети, както и закона за бюджета. Тези две седмици работа на НС ще позволят изборите да са 2 в 1 и така да се спестят средства. За мен парламентарните избори трябва да са на балотажа на президентските избори, защото на първата дата 14 ноември ще има много кандидат-президентски двойки“, завърши Дончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *