С 5 гласа разлика Деница Сачева бе избрана за министър

След повече от два часа дебати и с едва 5 гласа разлика Деница Сачева бе избрана за министър на труда и социалната политика. Рокадите в кабинета бяха одобрени от 114 депутати, против бяха 106, трима се въздържаха.

Още в самото начало на дебатите БСП и ДПС заявиха, че няма да подкрепят поредните промени в правителството и разкритикуваха остро начина, по който кандидатурата на Сачева бе прокарана в дневния ред на парламента. По традиция Бойко Борисов не бе в залата, за да защити решението си за промени, а това направи в кратко изказване вицепремиерът Томислав Дончев.

Самата парламентарна група на ГЕРБ остава мълчалива до края на дебатите. Неочаквано Валери Симеонов бурно защити Деница Сачева, въпреки че преди време влезе в остър конфликт с нея в качеството й на зам.-министър на образованието по повод прокарването на джендър идеологията в училищата.
От „Атака“ пък бяха против номинацията и припомниха разминаването си с нейната позиция в подкрепа на Истанбулската конвенция.

В края на изказванията, Деница Сачева взе думата и обяви, че осъзнава „мащаба на отговорността“, която поема. Била изненадана от „задълбочените познания по нейната биография“, но това били неща, „основно събирани в интернет търсачките“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *