Странно самопризнание за фалшифициран вот тресе Пловдив

Сред мишените на скандала са бившият кмет Иван Тотев и вероятният кандидат-кмет на ГЕРБ Константин Димитров

Странно самопризнание за фалшифициране на местния вот през 2015 г. разбуни днес духовете в Пловдив. Районната прокуратура се самосезира и обяви, че ще снеме обяснения и провери документи.

В центъра на екшъна е адвокатът и бивш зам.-кмет на район “Централен” Деница Чингарова, която през 2015 г. бе и шеф на общинската избирателна комисия. “Да се знае…Бях принудена със заплаха към децата ми да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават”, написа тя във “Фейсбук” профила си.

В дискусията се включи Тотев, който там и пред медиите после обяви, че ще съди Чингарова за клевета. Искът вероятно ще е общ с Димитров и Колев за 50 000 лв., като при съдебна сполука парите ще бъдат дарени. Друг потребител отправи въпрос във фейсбук дискусията към адвокатката дали не се притеснява, че ще носи наказателна отговорност. “Не! Принудата не и повод за Наказателна отговорност! Наказателна отговорност следва да носят самозваните кметове, които никога не са печелили избори!”, отговари тя.

През 2015 г. Тотев спечели на балотаж с около 1400 гласа разлика срещу Славчо Атанасов. Костадин Димитров и Димитър Колев пък са дългогодишни кметове на районите “Тракия” и “Западен”. До днес са приближени на Тотев, който, макар да не управлява града, е силният човек в ГЕРБ – Пловдив.

В кариерата си Чингарова е заемала и други постове в администрацията на община Пловдив, била е и в листата на ГЕРБ. В социалните мрежи наскоро тя нападна и последния си пряк началник – кметът на “Централен” Георги Стаменов. С днешната си изява не просто се прицели в Тотев и кръга му. Но и конкретно във фигурата, за която Бойко Борисов намекна преди месеци, че е вероятният кандидат кмет на ГЕРБ на местния вот през есента – Константин Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *