Стилиян Петров: Бербатов е удачен избор за шеф на БФС

Бившата звезда на националния отбор по футбол, на шотландския „Селтик“ и на английския „Астън Вила“ Стилиян Петров се появи в Европейския парламент в Брюксел, където говори пред депутатите по повод деня за борба с раковите заболявания. Самият Петров (40 г.) бе диагностициран с левкемия през 2012 г. и успя да се излекува.

Пред български журналисти в Брюксел той говори по много теми, една от които бе положението в българския футбол, който, по неговите думи, той следи всеки ден. Петров смята, че не е добре той да бъде кандидат за нов президент на БФС на извънредните избори през пролетта.

„Да ви кажа честно, не мисля, че аз съм човекът, който трябва да се кандидатира. Трябва да е човек, който живее в България, който познава българския футбол и е съпричастен е с това, което става в момента. Мисля, че Митко Бербатов може би е удачен избор за президент на БФС. Той винаги е изразявал желание да промени нещата, да покаже съвсем друго лице на българския футбол. Мисля, че има по-силни кандидати от мен“, каза той, цитиран от „Клуб Z“.

Петров смята, че въпреки слабите игри нанационалния отбор в последно време, националите може да се преборят за класиране на Евро 2020 през баражите (в тях нашите първо ще играят с Унгария в София на 26 март, а при победа ще срещнат, отново като домакин, победителя от мача Румъния – Исландия в директен спор за място на европейското първенство).

„Сигурен съм, че в предстоящия мач с Унгария момчетата ще дадат от себе си всичко и ще осъзнаят шанса, който им се дава България да се класира отново на голямо първенство“, каза още Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *