Борисов циничен: Да отида да ревна ли?

“Той не ни е избирал? Как ще свали доверие от нещо, което няма! Какво да направя?! Да отида да ревна отпред – моля ти се, довери ми се!”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на президента, в което обяви, че снема доверието си от правителството.

Борисов бе в Перник, за да инспектира строежа на новия возопровод край Мало Бучино. Изчака обаче търпеливо репортерите, за да отговори на въпросите им за Румен Радев. В типичния си циничен стил, премиерът обясни как държавният глава си е изпуснал нервите и че при него подобни решения били “на настроение”.

“Един Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите”, изпусна нервите си Борисов по повод изпратените от главния секретар на президента Димитър Стоянов СМС-и, с които той иска да покани Иван Гешев на разговор при държавния глава.

“Проблемът му не е с правителството. Нито искам да слушам, нито искам да участвам. Днес го слушам и главния му секретар. Този келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството”, бяха точните думи на Борисов.

Премиерът разясни също, че с позицията си президентът се опитвал да отвлече вниманието от атаките от страна на прокуратурата. “За него е по-удобно да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни. Явно иска да отклони вниманието от това, което са вършили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на враг, не знам”, отсече той.

После поде позната тема за това кой какви магистрали и тръбопроводи строи: “На мен ми е работа да построя този водопровод, АМ “Хемус”, “Балкански поток”, АЕЦ “Белене”. Това е моята работа. Той говорил за боклука и водната криза. За 3 месеца, докато имаше служебен кабинет, говори и работеше само за покупката на “Грипен”. Нищо друго не е направил. Нито за боклук, нито за водни кризи. Виждате, цял министър е в ареста заради тези проблеми”.

Радев е един ясен разединител на нацията. Ясно и категорично съм му заявил, че няма да се кандидатирам за президент, натърти Борисов. И отново обясни колко незаслужена злоба се леела към него от страна на президента: “Който нож вади от нож умира”, ” Който гроб копае, сам пада в него”.

“Недоумявам каква е тази злоба. Бил ми е приятел, командвали сме заедно учения, на една маса сме били заедно. Явно властта не е за всеки! Дворците, палатите, скъпите дрехи, явно променят хората. Не виждам какво лошо съм му направил, той само злоба и омраза показва вместо да работим за държавата”, е изводът на премиера.

Борисов заподозря, че изявлението на Радев може да е анонс, че ще прави своя партия. Запитан ще участва ли в консултативните съвети при президента, Борисов каза: “Той няма да ни кани! То не може – днес сваляш доверие, а утре ни каниш да си говорим, че икономиката на страната върви добре.” Това е пряка намеса в независимостта на властите, смята Борисов. Президентът нямал право така да коментира правителство, спечелило доверието на хората.

“Той е на настроение малко, заради проблемите, които има с прокуратурата”, заключи премиерът.
Дори се опита да обясни, че той пръв е свалил доверието си от държавния глава. Припомни свои думи от декември, когато заяви, че Румен Радев за него повече не е президент като обединител, защото разединявал нацията.

После стана нервен и се поскара на медиите: “Хабите ми енергията! По никакъв начин не ме интересува! Вие като някакви мисирки тичате – ту-ту-ту. Какво ме гоните!”. След малко изпусна парата и се извини.э

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *